023.hr
AGRRA okupila stručnjake na radionicama o kriznom upravljanju i klimatskoj otpornosti
MJESTO POTPUNE RELAKSACIJE Asian Massage Studio u Zadar doveo i jednu od najpopularnijih masaža – havajsku Lomi Lomi!
U Hrvatskoj porastao broj dugotrajnih bolovanja za 10,7 posto, prosječan mjesečni trošak HZZO-a 20 milijuna eura
Evo kad kreće isplata nacionalne naknade za starije osobe, provjerite jeste li među njima
Zbog utrke Zadar Granfondo Falkensteiner Borik, u nedjelju posebna regulacija prometa
Opća bolnica Zadar traži više od 100 novih djelatnika: Natječaji za medicinske sestre, primalje, tehničare, kuhare, pripravnike…
Festival NOSI SE zavšava tribinom u Zagrebu; Gosti Vesna Teršelič, Božo Kovačević, Dražen Lalić i Marko Vučetić
IN MEMORIAM Danas u OŠ Biograd Dan žalosti zbog iznenadne smrti nastavnika Pavla Bačkova
Natalija Gulin najbolja u svojoj kategoriji na maratonu u Munchenu, a uskoro puni 60 godina!
FOTO/VIDEO Pripadnici Interventne jedinice Poskoci hodnjom na Sveto brdo odali počast poginulima
Helena i Dominik Livaković ponovno postali roditelji: Stigla druga prinova u obitelj hrvatskog vratara!
Fotografija Masleničkog mosta zadarskog fotografa Mrlje najbolja u kategoriji National Geographica 2025.
GALERIJA: Metro koncertom Severine, cooking showom i druženjem obilježio završetak turističke sezone
Mladi taekwondaši Plovanije briljirali na 7. Dugo Selo Openu: Dvije zlatne medalje za Miu Milić
Stabilni jesenski dani nad Zadrom i okolicom, sunce do vikenda, a početkom idućeg tjedna stižu oblaci i kiša
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Ako pečenom krumpiru dodate ovaj sastojak, ispast će doslovno savršen

Autor: 023.hr
Objavljeno: 19. studenoga 2024.
Čitanje članka: oko 2 min
Image by rein schoondorp from Pixabay
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Ovaj pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom bit će sjajan prilog brojnim jelima, a posebno dobro će odgovarati uz komad pečene svinjetine, janjetine ili junetine.

Malo limunova soka poboljšat će okus gotovo svakog jela. Savršeno se sljubljuje i s pečenim krumpirom.

No kada se krumpiru i limunu doda i nešto senfa – jelu se produbljuje okus i ono dobiva posebnu sočnost, piše Punkufer.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Krumpir nakratko marinirajte u kombinaciji limunova soka, maslinova ulja, senfa, češnjaka i sušenog origana prije nego što ga stavite peći u pećnici otprilike oko sat vremena.

Nemojte se bojati dodati i nešto vode – ona će krumpiru dati neočekivano divnu mekoću.

Ovaj pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom bit će sjajan prilog brojnim jelima, a posebno dobro će odgovarati uz komad pečene svinjetine, janjetine ili junetine.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Sastojci za pečeni krumpir s limunom i senfom

  • 1 kg krumpira
  • 125 ml limunova soka
  • 125 ml vode
  • 75 ml maslinova ulja
  • 60 g senfa
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 čajne žličice sušenog origana
  • sol i papar po želji
  • svježi origano za posluživanje

Priprema pečenog krumpira s limunom i senfom

Krumpir ogulite i narežite na kocke veličine oko 2,5 centimetara. Narežete li krumpir na otprilike istu veličinu, termički će se obraditi u isto vrijeme.

U većoj zdjeli pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje, senf, nasjeckani češnjak i sušeni origano. Dobro posolite i poparite i u dobivenu marinadu ubacite krumpir.

Marinirani krumpir prebacite u prethodno namašćeni lim za pečenje s poklopcem u jednom ravnomjernom sloju.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Preko svega dodajte 125 ml vode.

Poklopite sve sastojke i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva na oko sat vremena.

Po isteku tog vremena podignite poklopac i pustite da se krumpir zapeče, a tekućina ispari do kraja. Za to će vam biti potrebno još oko 20-ak minuta.

Krumpir poslužite topao kao prilog uz meso po želji, piše N1.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:krumpir
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Kultura

Glumački ansambl predstave “Misto di raste lavandulilili” osvojio posebnu nagradu na ovogodišnjem Assiteju

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan kave: Napitak koji osvaja svijet, ali nije za svakoga

Lifestyle

ŠTO VAS ČEKA U LISTOPADU Velike životne promjene, introspektiva i prilike koje se ne propuštaju

Lifestyle

Proroci predviđaju mračne događaje u 2025.: Spominju Treći svjetski rat, smrtonosne bolesti i sukob ljudi i strojeva!

Lifestyle

VRIJEME JE ZA ALARM! Umjetna svjetlost utječe na zdravlje djece više nego što smo to mogli zamisliti

Lifestyle

LOŠE SPAVATE? Otkrivena dosad nepoznata skrivena veza između dubokog spavanja i zdravlja

Promo

SAMO SAT VREMENA OD ZADRA Lovinac domaćin Dana sira i ličkog krumpira; Više od 40 izlagača i bogat zabavni program

Lifestyle

Zašto nas stare serije smiruju i čine sretnijima? Psiholozi otkrivaju učinak poznatih likova i radnje na vaš mozak

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
- OGLAS -
Ad imageAd image
- PROMO -
Ad imageAd image
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka