Pećnica je nezamjenjiva kada je u pitanju priprema ukusnih jela, a korištenje ventilatora može značajno poboljšati i ubrzati proces. Ventilator omogućava ravnomjerno raspoređivanje toplote, što rezultira uštedom i do 25 posto električne energije u odnosu na klasičan način pečenja.
Osim ekonomske koristi uštede novca, jela pripremljena na ovaj način postaju još ukusnija.
Prilagodite temperaturu
Kada koristite ventilator u pećnici, važno je prilagoditi temperaturu. Preporučuje se smanjenje temperature za 20 stupnjeva u odnosu na upute iz recepta. Na primjer, ako je receptom predviđeno pečenje jela na 200 stupnjeva, korištenjem ventilatora trebalo bi postaviti temperaturu na 180 stupnjeva.
Također, nije potrebno prethodno zagrijavati peć, jer postoji rizik od toga da jela zagore.
Prednosti korištenja ventilatora
Korištenje ventilatora u pećnici donosi brojne prednosti. Pored uštede energije i ravnomjernog pečenja, jela će biti gotova brže, što je posebno korisno kada ste u žurbi ili kada pripremate obrok za veći broj ljudi.
Također, ova tehnika pečenja omogućava da hrskava korica i sočan unutarnji dio jela budu postignuti s lakoćom, piše Krstarica.
Kada sljedeći put budete koristili pećnicu, razmislite o korištenju ventilatora kako biste iskusili sve ove prednosti i uživali u ukusnim jelima pripremljenim na brz i učinkovit način, piše N1.