Turska tjestenina preplavila je društvene mreže i postala viralni hit. Priprema je vrlo jednostavna, a svi je hvale zbog zanimljivih okusa.
Ako trebate ideju što napraviti za ručak ili večeru, donosimo vam detaljan recept koji će vas sigurno oduševiti.
Sastojci
- 500 grama mljevene junetine,
- žličica curryja,
- žličica paprike,
- žličica češnjaka u prahu,
- žličica luka u prahu,
- žličica soli,
- žličica papra,
- jedan žuti luk narezan na kockice,
- dva češnja češnjaka i
- 250 grama tjestenine.
Za umak od maslaca trebaju vam dvije žlice maslaca i žličica slatke paprike.
Umak od jogurta napravite od dvije šalice grčkog jogurta, dva češnja češnjaka, sok od pola limuna i prstohvat soli.
Priprema
Prvo propirjajte mljeveno meso u tavi na srednje jakoj vatri sa žličicom curryja u prahu, slatkom paprikom i češnjakom te soli i paprom.
Kad meso porumeni, usitnite ga kuhačom. Dodajte luk narezan na kockice i nastavite kuhati dok sve ne postane smeđe. Skuhajte tjesteninu po izboru.
Za umak od maslaca otopite dvije žlice maslaca u tavi, umiješajte žličicu slatke paprike i promiješajte. Da biste napravili umak od jogurta, pomiješajte dvije šalice grčkog jogurta s dva nasjeckana češnjaka, sokom limuna i malo soli.
Na kraju sve posložite – prvo ide tjestenina, umak od jogurta, zatim meso i umak od maslaca. Na vrh stavite narezane cherry rajčice i sjeckani peršin, pišu 24sata.