023.hr
SUBOTOM NA ŠPICI Zimske modne kombinacije i ugodno predblagdansko druženje obilježili su još jednu subotnju na Poluotoku
Nakon dima i evakuacije posjetitelja iz centra, oglasila se Uprava Supernove: “Požar je saniran, centar radi normalno i u nedjelju”
Gusti dim ispunio Supernovu zbog požara na vozilu u podzemnoj garaži, policija se bori s gužvom i apelira na znatiželjnike da prestanu snimati intervenciju
Pijani 33-godišnjak u Biogradu galamio u kafiću, nasrnuo na gosta pa razbio staklo na ulaznim vratima
Jole zove Zadrane na feštu, Porto Morto s nestrpljenjem očekuje novu svirku u Zadru
Provjerite zalihe jer se zbog povišene razine pesticida s tržišta povlače suhe grožđice i studentski miks nekoliko poznatih brendova
Na Adventiću kod sv. Krševana održava se radionica na kojoj se djeca mogu okušati u popravku računala i zaigrati legendarne retro igre
Vrški božićni šušur donosi koncert Danijele Martinović, zimsko izdanje “Ćakula” i zanimljivo natjecanje u kojem će se u pravljenju fritula okušati muškarci
Plesna udruga Gesta u HNK Zadar donosi novu autorsku premijeru “Božić bez filtera” koja se duhovito poigrava obiteljskim odnosima
Uz razmjenu blagdanskih čestitki, čelnici Grada i Crkve razgovarali o velikom okupljanju vjernika i zatvaranju Godine jubileja koje slijedi 28. prosinca
Župan Josip Bilaver s predstavnicima braniteljskih udruga usuglasio bogat program 33. obljetnice VRO Maslenica ’93. koji će trajati sve do 1. ožujka
Virski El Presidente u “skupini smrti” na novim dubrovačkim terenima protiv lanjskog prvaka i superligaških igrača traži put do završnice
Vikend donosi proljetne temperature i sunce, no tjedan pred nama priprema nagli obrat uz kišu i znatno zahlađenje za blagdane
Sjajan početak državnog prvenstva na Poljudu: Plivači Zadra u prva dva dana osvojili srebro i četiri bronce
Jusup nakon teške pobjede potvrdio odlazak Beecha i najavio potragu za novim bekom: “Srljali smo kad nije trebalo”
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr

Dojavite nam vijest
Želite se oglasiti na 023.hr?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Član žirija MasterChefa, Mario Mihelj, otkriva recept za najbolji bakalar na bijelo

Autor: 023.hr
Objavljeno: 21. prosinca 2024.
Čitanje članka: oko 2 min
Shutterstock/crordx
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Najdivnije doba godine, kad je riječ o delicijama, veže se i uz bakalar, ribu koja je praktički obavezna tijekom blagdana. Stoljetna je tradicija pripremati ga prije Badnjaka i uživati u njemu s našim najmilijima.

Ovog puta možete isprobati bakalar na bijelo onako kako ga spravlja popularni sudac u MasterChefu, Mario Mihelj, piše tportal.

Bakalar se, baš kao i većina tradicijskih gastroikona, priprema na mali milijun načina. No kako god ga spravili, ne možete pogriješiti, bilo da ga kuhate pa pečete s krumpirom ili rajčicom, zakuhate na juhu, spremite na bijelo s krumpirom i češnjakom ili na crveno – on je neizostavna namirnica mnogih obitelji.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Jednostavni recept za bakalar na bijelo, kojim se osvajaju i najzahtjevnija nepca, s nama je podijelio jedan od ponajboljih domaćih chefova.

Sastojci

  • 1 kg sušenog bakalara (ili svježeg, ako nemate sušeni)
  • 500 g krumpira
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol i papar prema ukusu
  • peršin za posipanje

Priprema

Ako koristite sušeni bakalar, potopite ga u hladnu vodu 24-48 sati, mijenjajući je svakih šest do osam sati. Kuhajte ga u loncu s dovoljno vode dok ne postane mekan (oko 20-30 minuta).

Paralelno skuhajte krumpir u kori. Kad omekša, ogulite ga i narežite na kriške. Očistite bakalar od kože i kostiju te ga usitnite vilicom.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

U zdjeli izmiješajte bakalar, protisnuti češnjak, kuhani krumpir i maslinovo ulje dok ne dobijete kremastu smjesu.

Dodajte sol, papar i peršin po ukusu. Poslužite uz prepečeni kruh.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:bakalarmario miheljmasterchefrecept
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Zadar

Božićni okusi iz učeničke kuhinje; Evo koji vam tradicionalni blagdanski kolač pripremaju slastičari iz HTUŠ-a

Lifestyle

Znanstvenici su srušili veliki mit o blagdanskom debljanju i otkrili koliko zapravo dobivamo na težini tijekom prosinca

Lifestyle

Danas je Sveta Lucija: Donosimo pet ključnih koraka za uzgoj guste i raskošne božićne pšenice koja donosi sreću u 2026. godini

Lifestyle

TJEDNI HOROSKOP Pred nama je tjedan karmičkih ljubavi, fatalnih susreta i velikog čišćenja

Lifestyle

Dobre vijesti za ljubitelje mliječnih proizvoda: Znanstvenici tvrde da sir može igrati važnu ulogu u očuvanju kognitivnog zdravlja

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan samaca: Sve više ljudi bira život bez partnera, i pritom su sretniji nego ikad!

Lifestyle

Mjesečni horoskop za studeni: Evo tko u ljubavi gasi dramu, a tko na poslu preuzima vodstvo

Lifestyle

Zadarski Selected Croatia nominiran za prestižnu nagradu “Kolektiv godine”

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka