Ljudi koji žive u skladu s prirodom svjesni su ljekovitih svojstava čuvarkuće i najčešće je konzumiraju upravo na ovaj način.
Poznato je koliko je čuvarkuća učinkovita kod različitih kožnih problema kada se primjenjuje izvana, ali također je vrlo učinkovita i kada se konzumira, što su znali i naši stari.
Osim što je dobra za imunitet, njezini svježe zdrobljeni listovi ili svježe iscijeđeni sok blagotvorno djeluju na bradavice, čireve, rane i opekline, kurje oči, pjege od sunca, kao i na bolna mjesta izazvana gihtom ili ubodima insekata.
Međutim, evo što se događa ako pojedemo list čuvarkuće.
Čuvarkuća se pokazala posebno djelotvornom kada se kombinira s medom za jačanje imuniteta, protiv cista, probavnih smetnji, a posebno je dobra kod zatvora.
Recept
Pomiješajte 300 g sitno sjeckanih svježih listova čuvarkuće s 500 g meda, prebacite smjesu u staklenku, poklopite, omotajte folijom i držite u hladnjaku.
Uzimajte jednu žlicu svakog jutra pola sata prije doručka i kave, a preporučljivo je ne jesti i ne piti ništa nakon ovog eliksira.
Osim toga, ova sjajna mješavina potiče eliminaciju toksina iz tijela.
Naravno, kao i kod svih alternativnih lijekova, prije uporabe treba se konzultirati s liječnikom, prenosi Krstarica.