Uzbudljiva kulinarska avantura nastavlja se, a samo su najvještiji uspjeli osvojiti prestižnu bijelu pregaču i osigurati svoje mjesto u MasterChef vili. Kandidate su u zadnjem krugu bootcamp natjecanja ispod zvona dočekala teleća jetrica, što je mnoge iznenadilo i natjeralo na improvizaciju.
Kandidatkinja Zara Bajlo prisjetila se uputa svoje majke koje je odmah primijenila prilikom pripreme. Uz jetricu je servirala salatu od češnjaka i krumpira te svoj pristup opisala riječima: „Nekad je manje-više“. Iako je dobila kritiku na izgled tanjura, žiri je bio zadovoljan okusom njezinog jela, pa joj je Goran uručio svoju pregaču, donosi Večernji list.
S druge strane, Gabrijela Stojaković, koju je u show prijavio sin, vidi se među najboljih deset natjecatelja. „Sve iznad bilo bi iznad očekivanja“, izjavila je. No, njezino jelo nije impresioniralo žiri jer jetrica su bila suha, a jelom koje je trebalo zadiviti chefove dominirao je okus hrena. Goran je, razočaran onime što je probao s njezinog tanjura, kritizirao jelo, rekavši da „nema ni glave ni repa“. Irma Handžić Veledar odlučila je jetricu pripremiti na redukciji vina, posluženu s kremom od celera i salatom od jabuke, krumpira i celera. No, zbog dobivanja crne pregače od Marija, pred njom je zadnja prilika za ulazak u MasterChef vilu. „Dat ću sve od sebe“, poručila je Irma.