023.hr
U Muzeju Ninskih starina izložba “To je moj Pjat” luksuznog keramičkog posuđa iz slojeva luke antičkog Nina
Najavljen štrajk u srednjim školama u tjednu zaključivanja ocjena i državne mature
JESTE LI JE VIDJELI? Mira Gaćeša iz Gračaca, u subotu napustila riječku bolnicu i od tad joj se gubi svaki trag
NEMA NAM POMOĆI U Hrvatskoj se i dalje ubrzava inflacija, cijene i dalje rastu
KONTROVERZNA ODLUKA Gong: “Ustavni sud otvorio je mogućnost da se ispravni listići proglase nevažećima”
SDP-ovci “testirali” birački odbor, išarali jedan listić za Bilavera koji je na kraju proglašen – važećim!
Ryanair pokrenuo “Ligu kašnjenja”, žele ukazati na države s lošim kontrolama leta zbog kojih letovi kasne
Vikendi u lipnju za cijelu galaksiju: Vanzemaljci i gusari osvajaju Dalmaland
Višestruko nagrađivana predstava “Misto di raste lavandulilili” na jubilarnom 30. SLUK-u u Osijeku
Zadar ostaje u trećoj ligi: Licenca stigla prekasno, HNS-ova vrata zatvorena
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Jedete li sir s kojeg ste odrezali komadić plijesni? Doktorica kaže da to nikako ne smijete napraviti!

Autor: 023.hr
Objavljeno: 28. kolovoza 2024.
Vrijeme čitanja: oko 1 min
Shutterstock/Maliflower73
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Ako rezanjem plijesni pokušavate produžiti vijek trajanja komada sira koji vam stoji u hladnjaku, riskirate mučninu, povraćanje ili alergijsku reakciju.

“Plijesan je poput sante leda. Na vrhu možete vidjeti neke dijelove, ali dublje se krije više plijesni koje ne možete vidjeti golim okom”, rekla je dr. Dana Brems.

Kada je riječ o tvrdim sirevima, poput cheddara, dr. Brems savjetuje da odrežete oko tri centimetra ispod pljesnivog dijela.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Takav sir bi trebao biti u redu za jelo, jer plijesan teže prodire u tvrde sireve”, dodala je.

Međutim, teško je spasiti mekše sireve. Zato savjetuje da odmah bacite u smeće pljesnivi svježi sir, brie ili camembert.

Dr. Brems dodala je da, ako imate oslabljen imunitet ili ste alergični na plijesan, najbolje je ne riskirati jedenjem sira koji je popljesnivio te ga je jednostavnije baciti. Isto pravilo vrijedi i za mekanu hranu, poput umaka od rajčice. Kod takve hrane nikada nije sigurno ukloniti plijesan i pojesti ostatak.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Australski znanstvenik za hranu, Gary Kennedy, kaže da kruh spada u srednju kategoriju. Ako se upljesnivi, uklonite nekoliko kriški s obje strane. Također kaže da opetovano izlaganje plijesni može imati slične učinke na tijelo kao trovanje kemikalijama, piše Index.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
Oznake:plijesansir
- OGLAS -
- OGLAS -
- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka