Palačinke se brzo naprave, jednako brzo i nestanu, ali ponekad ipak ostane par komada koje biste kasnije pojeli ili npr. ponijeli na posao.
I tu nastaje glavni “problem” – kada se palačinke ohlade postaju žilave i neukusne.
Zato vam donosimo nekoliko trikova koji će ih učiniti prozračnima, mekima i ukusnima, baš kao kad su svježe pečene.
Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina pomoći će vam da uživate u omiljenoj poslastici i sljedeći dan.
Još jedan trik uz koji će palačinke sutradan biti mekane i svježe vezan je za posudu u kojoj ćete ih čuvati.
Sastojci
- 1 jaje
- 200 ml mlijeka
- 250 ml vode
- 200 grama brašna
- prstohvat soli
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 2 žlice ulja
- ulje za premazivanje tave
Priprema
Pomiješajte sve tekuće sastojke pa dodajte brašno, sol i sodu bikarbonu. Smjesu dobro umutiti da nema grudica. Na kraju dodajte ulje, pa sve ponovo promiješajte.
Zagrijte tavu za palačinke na maksimalnu temperaturu, pa je malo smanjite. Ispecite palačinke, složite ih jednu na drugu i gotovim palačinkama obložite posudu.
Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.
Palačinke punite slatkim ili slanim nadjevom po želji, prenos N1.