U petak, 31. svibnja 2024. godine u dvorištu Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, učenici i njihovi nastavnici/mentori održali su Dan otvorenih vrata i Dan turizma i ugostiteljstva u školi.
Učenici u pratnji svojih nastavnika/mentora prezentirali su svoje stečeno znanje u više smjerova:
– Kuharstvo
– Slastičarstvo
– Ugostiteljsko posluživanje
– Recepcijsko poslovanje, Turizam i marketing, Organizaciju poslovanja poduzeća
– Strani jezici
– Povijest hrvatske kulturne baštine i sl.
Kako navode iz škole, pripremala su se razna jela kao što su pohani inćuni s mariniranim povrćem, burgeri, tuljci od lisnatog tijesta sa kremom od hrena, salata sa orasima i celerom, salata sa tjesteninom i piletinom te brojne domaće i svjetske slastice, kokteli koji su učenici sami radili.
Učenici hotelijerske grupe predmeta postavili su štand sa tradicionalnim zadarskim proizvodima, povijesno-kulturnom baštinom na stranim jezicima koji se uče u školi (engleski njemački, francuski, talijanski i španjolski).
Učenička zadruga „Okusi školu“ izložila je svoj štand sa domaćim ručno rađenim kekisma od maline i kokosa te tjesteninu „Mezze Maniche“ u suradnji s nastavnicima i učenicima kuharstva i slastičarstva.
Održalo se sportsko natjecanje učenika i učenica, športskog kluba „Pašticada“ u školskoj dvorani. Ekipe su se natjecale u odbojci i malom nogometu.
Bio je ovo još jedan uzbudljiv, edukativan i mirisan dan u Hotelijersko- turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar!