023.hr
HNK Zadar s povratnikom Ivanom Santinijem kreće u pripreme za iskorak i ulazak u viši rang
FOTO-VIJEST Na zadarsku pijacu stigle smokve “petrovke”, 5 eura za kilogram
Domoljubne krafne s glazurom i likom Thompsona: Cijena paprena, interes ogroman
Koristili elektronske uređaje za ometanje zaključavanja vozila, uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku
Evo za koje usluge banke više neće smjeti naplaćivati naknade
DRASTIČNE RAZLIKE Isti proizvod na moru, cijena suludo viša; Inspekcija šokirala koliko ih lovi u mutnom
Petrčko lito u subotu otvaraju Giuliano i Diktatori
Martin Erlić u biogradskoj teretani pokazao da je timski duh ključan i izvan nogometnog terena
Župan Bilaver obišao Dom zdravlja u Benkovcu: “Kreću velika ulaganja u obnovu i modernizaciju”
Farmaceutska tvrtka izvijestila o povlačenju poznatog lijeka s tržišta zbog rezultata provjere kakvoće
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Vidjeli ste da neki TikTokeri rade svoj maslac? Evo kako ga i vi možete napraviti doma i uživati u njemu

Autor: 023.hr
Objavljeno: 17. prosinca 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Image by rodeopix from Pixabay
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -
Izdvojeno u ovom tekstu
SastojciPostupakPriprema vrhnjaMiksanjeOdvajanje maslaca i mlaćeniceIspiranje maslacaOblikovanje maslacaPohranaDodatni savjeti

Cijene maslaca u posljednje su vrijeme drastično porasle pa se mnogi obožavatelji ove namirnice pitaju isplati li se napraviti vlastiti maslac.

Dobra vijest je da izrada domaćeg masaca nije samo jednostavna, nego je i odlična prilika da uživate u proizvodu koji neće sadržavati nepotrebne aditive. Sve što trebate je kvalitetno vrhnje i malo strpljenja.

Pravljenje domaćeg maslaca je jednostavan i zabavan proces koji ne zahtijeva puno sastojaka. Sve što vam je potrebno je vrhnje za šlag, malo strpljenja i nekoliko osnovnih alata.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

U nastavku donosimo detaljne upute kako u samo nekoliko koraka pripremiti kremasti domaći maslac u vlastitoj kuhinji, piše N1.

Sastojci

  • 500 ml vrhnja za šlag (idealno je punomasno vrhnje, ono će dati bogatiji maslac)
  • sol (po želji)

Potrebni alat

  • mikser (ili kuhinjski aparat za miješanje)
  • cjedilo ili gazu za odvajanje tekućine
  • posuda za zadržavanje tekućine
  • drvena žlica ili lopatica
  • zdjela s hladnom vodom

Postupak

Priprema vrhnja

Ako koristite hladno vrhnje iz trgovine, ostavite ga na sobnoj temperaturi 15-ak minuta.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Tako će biti lakše napraviti maslac. Možete koristiti i vrhnje koje je malo duže stajalo jer će bolje reagirati na proces.

Miksanje

U veću posudu stavite vrhnje i počnite ga miksati mikserom (po mogućstvu na srednjoj ili većoj brzini).

Na početku će se stvoriti pjena, a kasnije će se početi formirati čvršća smjesa. To traje oko 5-10 minuta, ovisno o snazi miksera.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Odvajanje maslaca i mlaćenice

Nakon nekoliko minuta miksanja, smjesa će se početi odvajati na dva dijela: Maslac i tekućinu (mlaćenicu).

U trenutku kada se maslac počne stvarati, prestanite miksati.

Mlaćenica je tekućina koja ostaje nakon što se odvoji maslac, a možete je koristiti za pripremu peciva, palačinki ili je jednostavno piti.

Ispiranje maslaca

Stavite maslac u cjedilo ili gazu i dobro ga isperite hladnom vodom. To će pomoći ukloniti preostalu mlaćenicu, koja može uzrokovati da se maslac brže pokvari.

Dok ispirete, lagano pritisnite maslac drvenom žlicom ili lopaticom da iz njega izađe što više tekućine.

Oblikovanje maslaca

Kada je višak vode odstranjen, možete oblikovati maslac prema želji. Ako volite maslac sa soli, dodajte je u ovoj fazi i dobro izmiješajte.

Pohrana

Domaći maslac možete staviti u hermetički zatvorenu posudu i pohraniti u hladnjak. On će biti svjež nekoliko dana do tjedan dana. Ako želite da traje dulje, možete ga i zamrznuti.

Dodatni savjeti

Za kremastiji maslac: Ako želite da maslac bude još kremastiji, možete dodati malo maslinovog ulja ili malo mlijeka tijekom procesa.

Za aromu: Možete dodati različite začine ili bilje (poput češnjaka, peršina ili limunove korice) kako biste dobili aromatičniji maslac.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:maslacpripremarecept
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Upozorenje liječnika: Ove tri skupine lijekova mogu biti opasne tijekom toplinskih valova!

Lifestyle

Srpanjske astro prognoze: Od pojačanih strasti do poslovnih izazova za sve znakove

Lifestyle

Prije nego što izađete iz klimatiziranog prostora na vrućinu, obavezno napravite ovu stvar!

Lifestyle

Namirnice koje čuvaju mozak: Što jesti za bolju koncentraciju i zdravlje živčanog sustava

Lifestyle

Vrućina u stanu? Ovaj jednostavan trik s ledenom bocom može sniziti temperaturu i do 3 stupnja

Lifestyle

VJEROVALI ILI NE Znanstveno potvrđeno: Čarape vam mogu pomoći da lakše zaspite tijekom toplinskog vala

Lifestyle

Mislili ste da je samo voda ključ hidratacije? Ove tekućine i namirnice iznenadit će vas!

Lifestyle

Opekline od sunca nisu prolazne: Šteta se gomila i može vas koštati života!

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka