023.hr
KAKO, MOLIM? Tjestenina za 759 eura? Fotografija računa iz jednog restorana izazvala šok i bijes!
SUBOTOM NA ŠPICI Subotnja šetnja pretvorila se u (uspješnu) ljetnu modnu pozornicu
BEZ KACIGE Maloljetnica na romobilu sudarila se s autom, od pada na kolnik zadobila teške ozljede
Kolone prema moru i iz unutrašnjosti, gužve i zbog nesreća – vozačima se savjetuje strpljenje
U samo osam sati čak 180 prekršaja: Najviše vozača bez pojasa, mnogi vozili zaustavnom trakom!
AUTOCESTA KAO PISTA Četvorica stranaca jurila i do 265 km/h kod Benkovca, uhvatili ih presretači
U Sukošanu održan 4. Festival pršuta i vina; Pogledajte u kakvim se sve delicijama uživalo sinoć
Lažni iscjelitelj i iznuda: Par iz Srbije prijetio ženi iz biogradskog kraja i uzeo joj novac
Bijeli auti s plavim rotirkama nadzirat će vozače: Hrvatska uvodi novi sustav naplate cestarine bez kućica i rampi
BEZ DLAKE NA JEZIKU Bale o odlasku Modrića: “Bio je bolji sa svakom godinom, ali Real gleda u budućnost”
Članovi BK Posedarje nastupili za reprezentaciju na Kids Tour of Slovenia: Nižić i suigračice na postolju
Nastavlja se nestabilno razdoblje: U ponedjeljak najviše sunca, a od utorka opet grmljavina i sjeverac
Erlić sazvao konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća za petak: “Bez stabilne većine nema napretka”
Protueksplozijski ronioci iz zadarske policije iz rijeke Like izronili oružje!
Kapetan Marko Ramljak i sljedeće sezone ostaje u dresu KK Zadar!
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Želite napraviti savršenu kajganu? Evo kada joj se dodaje voda, kada jaja, a kada limun

Autor: 023.hr
Objavljeno: 21. svibnja 2024.
Čitanje članka: oko 2 min
Shutterstock
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Imate li jaja u hladnjaku, od ukusnog doručka dijeli vas tek nekoliko minuta. Još ako dodate pokoju ploškicu špeka ili šunke, koji će kajgani dati prefinu aromu, ili pak malo naribanog sira koji će se rastopiti na jajima…

No za savršeno meku kajganu koja se topi u ustima važno je i kako je pripremate. Neki kuhari preporučuju da jaja ulijete na hladnu tavu i zagrijavate ih na laganoj vatri uz dodatak maslinova ulja neprestano miješajući. A neki od trikova za slasniji uključuju i dodatke poput vode, vrhnja ili sojina umaka.

Voda

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kada tučenim jajima dodate malo vode, stvorit će se para tijekom pečenja, zbog čega će jaja biti pahuljastija. Kuhari savjetuju žustro miješanje kako bi se ukomponiralo dovoljno zraka, kao i polako pečenje na niskoj temperaturi kako jaja ne bi bila suha ili gumasta.

Mlijeko

Dodate li pokoju žlicu punomasnog mlijeka u tučena jaja, kajgana će imati blaži okus po jajima nego ako dodate vode. Također, bit će kremastija i bogatija, a boja će joj biti bljeđa. Kako bi bila žuća, u smjesu s jajima dodajte kurkume.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Vrhnje

Ako želite da vaša kajgana bude mekana, kremasta i bogata, poslužit će vam vrhnje. Chef Gordon Ramsay u posljednjoj minuti pečenja u kajganu umiješa žličicu crème fraîchea.

Maslac

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Neki kuhari za bogati okus i mekoću preporučuju maslac. Narežite maslac na kockice pa ih umiješajte u smjesu za jaja. Pazite da ne pretjerate s miješanjem, maslac se ne treba rastopiti do kraja. Smjesu potom izlijte na namašćenu tavu i pecite na slaboj vatri bez miješanja u prvoj minuti. Kada se jaja malo učvrste, promiješajte ih kuhačom.

Limunov sok

Dodavanjem malo limunova soka ili koje kapi octa jaja će biti pahuljasta, ali i intenzivnijeg, boljeg okusa – osobito ako ih pečete na maslacu jer će kiselina poslužiti kao savršena protuteža masnoći, piše Pun kufer.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:chilljajakajgana
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

STIŽE EMOCIONALNA OLUJA Pripremite se za nadolazeći retrogradni Merkur, evo kad stiže

Lifestyle

Upozorenje liječnika: Ove tri skupine lijekova mogu biti opasne tijekom toplinskih valova!

Lifestyle

Srpanjske astro prognoze: Od pojačanih strasti do poslovnih izazova za sve znakove

Lifestyle

Prije nego što izađete iz klimatiziranog prostora na vrućinu, obavezno napravite ovu stvar!

Lifestyle

Namirnice koje čuvaju mozak: Što jesti za bolju koncentraciju i zdravlje živčanog sustava

Lifestyle

Vrućina u stanu? Ovaj jednostavan trik s ledenom bocom može sniziti temperaturu i do 3 stupnja

Lifestyle

VJEROVALI ILI NE Znanstveno potvrđeno: Čarape vam mogu pomoći da lakše zaspite tijekom toplinskog vala

Lifestyle

Mislili ste da je samo voda ključ hidratacije? Ove tekućine i namirnice iznenadit će vas!

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka