Zadarska županija je u suradnji s Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom provela program usavršavanja kuhara osnovnih škola Županije.
Uvođenjem obvezne prehrane učenika u osnovnim škola iskazala se potreba za dodatnim usavršavanjem prethodno stečenih znanja i vještina, a u svrhu stjecanja novih znanja i vještina u pripremanju zdravih i hranjivih obroka za djecu. Program se sastojao od dva dijela: zdrave mediteranske prehrane i dijetalne prehrane.
Nastava se sastojala od teorijske i praktične nastave koja se odvijala u specijaliziranim praktikumima kuharstva i slastičarstva. Program je obuhvaćao mediteransku prehranu, namirnice mediteranske prehrane, mediteranska jela, osnove dijetalne prehrane, namirnice dijetalne prehrane, pripremanje dijetalnih jela i higijene u ugostiteljstvu.
Program su vodili nastavnik kuharstva Renato Kraljev i nastavnica slastičarstva Kristina Lončar.
U programu su sudjelovale:
OŠ Privlaka, Ljubica Begonja,
OŠ Privlaka, Tomislava Glavan,
OŠ Braća Ribar, Posedarje, Branka Knežević
OŠ Braća Ribar, Posedarje, Marija Klanac
OŠ Stjepana Radića Bibinje, Ana Lisica
OŠ Stjepana Radića Bibinje, Ljerka Mirt
OŠ Pakoštane, Mandalina Vulin
OŠ Pakoštane, Anita Macuka
Prezentacija realiziranog programa biti će u sklopu Županijskih dana na Narodnom trgu u subotu, 20. 4. 2024. u vremenu od 10,00 – 12,00 sati.