023.hr
Na zadarskoj plaži preminuo stariji muškarac, tijelo izvučeno iz mora
Velika srpanjska prognoza Severe Weather Europe: Toplinski valovi, suša i nagle promjene koje bi vas mogle zateći nespremne
U Zagrebu opet potres: “Čuo se zvuk, kao eksplozija, trajao malo duže”
Procurile cijene hrane i pića za Thompsonov koncert; Što mislite kolike su?
KAKO JE NEKAD BILO Zadarski studenti sagradili pastirsku kuću na Biokovu, pogledajte kako izgleda!
Na Viru djeluje vrhunski ronilački centar, predstavlja ga jedan od najboljih ronilačkih instruktora u Hrvatskoj Dario Duić
Ministarstvo vanjskih poslova preporučilo odgodu svih putovanja u Srbiju
OPET MULJALI S EU NOVCIMA EPPO u Hrvatskoj podigao optužnicu protiv dvije osobe zbog subvencija
JESTE LI JE VIDJELI? Ova žena izbola je dečka 76 puta, a majku je napala i davila; Policija je traži
DAN OBRTNIKA Nadinskom vinaru Tomislavu Glaviću najviše priznanje HOK-a – “Zlatne ruke”
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Blagdani ne mogu proći bez breskvica, a mi imamo najbolji recept za njih

Autor: 023.hr
Objavljeno: 23. prosinca 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Shutterstock/mythja
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -
Izdvojeno u ovom tekstu
Sastojci za breskviceZa punjenjeZa ukrašavanjeBreskvice – priprema

Uvijek rado viđeni sitni kolačići na svakom slavljeničkom ili blagdanskom stolu zovu se (a i izgledaju baš kao prave) breskvice. Sigurno ste ih puno pojeli dosad, no kad ste ih posljednji put napravili?

Ovi sitni, slatki kolačići tako neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo i na sve one divne pladnjeve pune sitnih kolača koji bi krasili stolove na svim važnim obiteljskim okupljanjima ili proslavama.

Gotovo pa da nije bilo svečanog događanja na kojem se nisu našle breskvice.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Prhke, mirisne i oku privlačne, breskvice bi vrlo često među prvima nestajale sa stola. Kad ste ih posljednji put napravili?

Istina, za njihovu pripremu treba odvojiti vremena, ali će svaka odvojena minuta i vaš trud biti višestruko nagrađeni kad ih probate i poslužite svojim najmilijima.

Napravite breskvice prvom prilikom!

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Sastojci za breskvice

  • 850 g glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml ulja
  • 300 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • ½ vrećice praška za pecivo

Za punjenje

  • 3-4 žlice marmelade od marelica
  • nekoliko žlica mljevenih badema ili oraha
  • mrvice od izdubljenih breskvica
  • 2 žlice ruma

Za ukrašavanje

  • 1 dl mlijeka
  • crvena prehrambena boja
  • 3 žlice kristal šećera

Breskvice – priprema

U dublju posudu stavite jaja, šećer, mlijeko i ulje pa sve izradite električnim mikserom. Postupno dodajte brašno koje ste izmiješali s praškom za pecivo i miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Izvadite smjesu iz posude pa je na lagano pobrašnjenoj radnoj površini ručno izmijesite da dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke (pomažite si dodavanjem brašna).

Tako pripremljeno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 60 minuta.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Izvadite tijesto i premijesite ga, oblikujte male kuglice pa ih složite na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 15 minuta. Pazite da vam breskvice ne potamne.

Pečene breskvice izvadite iz pećnice i ohladite.

Ohlađene breskvice izdubite nožićem (s donje strane) pa od izdubljenih mrvica, badema ili oraha, ruma i marmelade napravite smjesu za punjenje.

Napunite breskvice, spojite ih pa jedan kraj umočite u toplo mlijeko u koje ste dodali crvenu prehrambenu boju, a drugi kraj samo u toplo mlijeko pa uvaljajte u kristalni šećer (možete umočiti u boju s obje strane).

Ostavite da breskvice odstoje neko vrijeme pa ih poslužite, piše Zadovoljna.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:blagdanibreskvicekolači
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Upozorenje liječnika: Ove tri skupine lijekova mogu biti opasne tijekom toplinskih valova!

Lifestyle

Srpanjske astro prognoze: Od pojačanih strasti do poslovnih izazova za sve znakove

Lifestyle

Prije nego što izađete iz klimatiziranog prostora na vrućinu, obavezno napravite ovu stvar!

Lifestyle

Namirnice koje čuvaju mozak: Što jesti za bolju koncentraciju i zdravlje živčanog sustava

Lifestyle

Vrućina u stanu? Ovaj jednostavan trik s ledenom bocom može sniziti temperaturu i do 3 stupnja

Lifestyle

VJEROVALI ILI NE Znanstveno potvrđeno: Čarape vam mogu pomoći da lakše zaspite tijekom toplinskog vala

Lifestyle

Mislili ste da je samo voda ključ hidratacije? Ove tekućine i namirnice iznenadit će vas!

Lifestyle

Opekline od sunca nisu prolazne: Šteta se gomila i može vas koštati života!

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka