023.hr
Na dionici Zadar 2 – Benkovac vozio 248 km/h, kažnjen sa 660 eura i zabranom vožnje od mjesec dana
INSPEKCIJA U AKCIJI Uoči i na sam blagdan Svih svetih inspektori u kontroli prodaje cvijeća
IZBORI U HDZ-u Kalmeta i dalje predsjednik Županijske, Erlić Gradske organizacije stranke
ZBOG DIVLJIH SVINJA Lovačko društvo “Golubinka” Sestrunj jedino ovlašteno za provođenje kontrole i djelovanje u slučaju ulaska divljači u naselje
OSVOJI KINO ULAZNICE Darujemo 4 kino ulaznice za film “GODIŠNJICA” u Cinestaru Zadar
Izmijenjen red plovidbe na Dan mrtvih na trajektnim linijama za Preko i Sestrunj
U Hrvatskoj nedostaje svećenika: “Sad je takvo krizno stanje, ali pokazat ćemo da se može ovako živjeti”
GALERIJA ZAVRŠIO 19. FESTIVAL TOLERANCIJE U ZADRU Publika izabrala najupečatljiviji film i potvrdila moć umjetnosti u izgradnji razumijevanja
FOTO Iadera Horror Hub o mračnom turizmu: Zadar uz bok Auschwitzu, Černobilu, Sarajevu…
HVIDR-a Zadar poziv u četvrtak u crkvu sv. Šime na svetu misu zadušnicu za sve poginule i preminule hrvatske branitelje
RADNIČKE MIROVINE Više od 660.000 umirovljenika živi s manje od 570 eura
Ministarstvo uvodi nova pravila za korištenje mobitela u školama, evo koja
SKUPO, SKUPO, NAJSKUPLJE Cijene nekretnina i dalje šokiraju, evo gdje je kvadrat i 10.000 eura!
Cvjećari se žale na rast troškova: “Kada je riječ o cijenama cvjetnih aranžmana za Sve svete…”
FOTO Kuterovac i Sutlović izazvali veliko zanimanje Zadrana: Ovo je odličan model edukacije
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Znate li koliko treba namakati sušeni bakalar i na što sve treba pripaziti?

Autor: 023.hr
Objavljeno: 4. prosinca 2024.
Čitanje članka: oko 2 min
Shutterstock/crordx
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -
Izdvojeno u ovom tekstu
  • Koliko dugo namakati bakalar?
  • Namakanje bakalara – osnovni koraci
  • Temperatura i prostor
  • Provjera kvalitete
  • Kako znati je li bakalar spreman?
  • Nakon namakanja

Namakanje bakalar ključni je korak u pripremi ove tradicionalne blagdanske namirnice.

Iako proces zahtijeva vrijeme i strpljenje, pravilno namočen bakalar osnova je za sve ukusne recepte, bilo da ga pripremate na bijelo ili crveno.

Bakalar se namače kako bi mu smanjili snažan „riblji“ miris.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Koliko dugo namakati bakalar?

Vrijeme namakanja bakalara ovisi o vrsti i suhoći bakalara:

Vakumirani bakalar: 24-48 sati
Tvrdo sušeni bakalar: 3-7 dana
Klasični sušeni bakalar: minimalno 48 sati

Namakanje bakalara – osnovni koraci

  • Odaberite prikladnu posudu u kojoj će bakalar biti potpuno potopljen
  • Koristite isključivo hladnu vodu
  • Držite posudu u hladnjaku tijekom cijelog procesa
  • Mijenjajte vodu minimalno dva puta dnevno
  • Provjeravajte mekoću bakalara svaki dan

Temperatura i prostor

Bakalar se obvezno namače u hladnoj vodi i drži u hladnjaku. Sobna temperatura može dovesti do kvarenja ribe i razvoja bakterija.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Posuda mora biti dovoljno velika da omogući ribi da bude potpuno potopljena.

Provjera kvalitete

Prije namakanja, provjerite kvalitetu sušenog bakalara:

  • Riba treba biti ravna i plosnata
  • Koža mora biti neoštećena
  • Ne smije imati znakove kvarenja ili udubljenja
  • Peraje trebaju biti okrenute prema gore

Kako znati je li bakalar spreman?

Pravilno namočen bakalar trebao bi biti:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
  • Mekan i elastičan na dodir
  • Bez previše slanog okusa
  • Bijele do svijetlo žute boje
  • Ugodnog mirisa bez prejake arome ribe

Nakon namakanja

Kada je bakalar pravilno namočen, važno ga je odmah pripremiti. Ne preporučuje se držati namočenog bakalara dulje vrijeme jer može izgubiti kvalitetu. Vodu od zadnjeg namakanja možete sačuvati za pripremu jer sadrži vrijedne sastojke koji će obogatiti okus jela.

Pravilno namakanje bakalara zahtijeva vrijeme i pažnju, ali je ključno za pripremu tradicionalnih blagdanskih specijaliteta koji su nezaobilazni dio hrvatske kuhinje. Uz ove smjernice, vaš bakalar bit će savršeno pripremljen za daljnju termičku obradu, piše Net.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:bakalarrecepr
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Zadarski Selected Croatia nominiran za prestižnu nagradu “Kolektiv godine”

Lifestyle

Sezona viroza pred vratima: Topli čajevi kao tihi saveznici u borbi protiv gripe i prehlade

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan kave: Napitak koji osvaja svijet, ali nije za svakoga

Lifestyle

ŠTO VAS ČEKA U LISTOPADU Velike životne promjene, introspektiva i prilike koje se ne propuštaju

Lifestyle

Proroci predviđaju mračne događaje u 2025.: Spominju Treći svjetski rat, smrtonosne bolesti i sukob ljudi i strojeva!

Lifestyle

VRIJEME JE ZA ALARM! Umjetna svjetlost utječe na zdravlje djece više nego što smo to mogli zamisliti

Lifestyle

LOŠE SPAVATE? Otkrivena dosad nepoznata skrivena veza između dubokog spavanja i zdravlja

Lifestyle

Zašto nas stare serije smiruju i čine sretnijima? Psiholozi otkrivaju učinak poznatih likova i radnje na vaš mozak

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka