Ljeto je savršeno vrijeme za uživanje u osvježavajućim poslasticama, a cheesecake sladoled je delicija koja će vas oduševiti!
Ovaj recept kombinira bogatstvo mascarpone sira i kremoznost slatkog kondenziranog mlijeka, stvarajući sladoled koji je neodoljivo kremast i punog okusa.
Dodavanjem drobljenih keksi, svježih malina i domaćeg džema od malina, svaki zalogaj donosi eksploziju okusa koja će zadovoljiti vaše nepce.
Da biste ovaj sladoled učinili još posebnijim, možete dodati malo naribane bijele čokolade, čineći ga pravim gurmanskim užitkom, piše Večernji list.
Sastojci
- 250 grama mascarpone sira
- 350 gr slatkog kondenziranog mlijeka (1 konzerva)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100-150 g sitno izlomljenih keksi
- 100 grama malina
- par žlica džema od malina (ili kuhati na laganoj vatri 200 g svježih ili smrznutih malina sa 70 ml vode, 2 žlice šećera i 1 žlicom gustina dok se ne dobije gusta i glatka smjesa)
- po želji malo naribane bijele čokolade (ne za kuhanje)
Priprema
Krem sir i kondenzirano mlijeko kratko umutiti dok se lijepo ne sjedine. Posebno umutiti slatko vrhnje, ali paziti da ne bude previše tučeno i čvrsto.
Sjediniti obje smjese i izmiješati špatulom ili kuhačom. Dodati sitno izlomljeni keks (može i mljeveni), malo naribane bijele čokolade i sve dobro sjediniti. 1/3 smjese izlijte u posudu pripremljenu za sladoled, lijepo rasporedite, zatim dodajte 1-2 žličice pekmeza (prethodno otopljenog na pari) i štapićem kružnim pokretima prođite kroz smjesu kako biste je rasporedili.
Odozgo staviti 6-7 nasjeckanih malina i posuti jednom žlicom mljevenih keksi.
Ponavljati postupak dok ne ostanete bez fila.
Ostavite da se ohladi najmanje 3 sata.