023.hr
PRIJAVITE SE Deveta Bradata aukcija krenula: Obrij bradu za robotsku ruku!
RAZGOVOR S DRŽAVNIM PRVAKOM Poznati zadarski barmen Ante Butić Durda svojim pobjedničkim koktelom “Gospar” pomeo konkurenciju!
Zadarski Selected Croatia nominiran za prestižnu nagradu “Kolektiv godine”
STIŽE MODERNA Najveće modne zvijezde regije predstavljaju kolekcije za jesen/zimu 2025./2026.
VIDEO Zadarski novinari u Bruxellesu: Iza kulisa europskih odluka, od digitalne sigurnosti do lažnih vijesti
Veleposlanik Kraljevine Belgije u posjetu Znanstvenoj knjižnici Sveučilišta u Zadru
U subotu na Višnjiku stručno usavršavanje za trenere, sportske djelatnike i sportaše
VIDEO Pogledajte dramatičnu akciju spašavanje žene koja je po jugu plivala kod Morskih orgulja!
Iako su se poslodavci protivili tome, od iduće godine minimalac 800 eura neto
Usvojen rebalans proračuna: Snažna podrška za razvojne projekte, obrazovanje i zdravstvo
Gripa se vraća jače nego lani: Više od 200 oboljelih, već ima i hospitaliziranih – najviše slučajeva na Jadranu!
Donosimo raspored dezinsekcije komaraca na području grada Zadra
FOTO Virski ribar Šime Dabičić iz mora u Kanalu Nove Povljane izvadio goluba ćukana, riblju grdosiju od 40 kilograma!
FOTO Zadarski HGSS spašavao troje njemačkih planinara jer su ostali zarobljeni u kanjonu Male Paklenice
NE SPREMAJTE KIŠOBRANE Vikend donosi kišu i osjetno zahlađenje, početkom tjedna stabilnije vrijeme
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Volite baklavu, a u isto vrijeme volite i cheescake? Donosimo recept za baklava cheescake

Autor: 023.hr
Objavljeno: 9. travnja 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Shutterstock
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Baklava je kolač sastavljen od tankih listova tijesta (jufki) punjenih smjesom od oraha (ili pistacije) te prelivenih sa slatkim sirupom (agdom).

Cheesecake je torta s podlogom od graham krekera ili keksa te bogatim nadjevom od krem sira, jaja i šećera koja se peče u pećnici prije nego što se ohladi i servira.

Baklava cheesecake uzbudljivi je spoj ovih dvaju popularnih deserata. Kremasti nadjev na bazi sira stavlja se na namašćene kore punjene orasima, a sve zajedno se prelijeva aromatičnim sirupom od meda i ružine vodice.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Riječ je o kombinaciji koja će oduševiti ljubitelje slatkog, a pogotovo ovih dvaju deserata, piše Pun kufer.

Sastojci

Sastojci za podlogu:

10 kora za baklavu
150 g oraha
65 g rastopljenog maslaca

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Sastojci za kremu:

450 g sirnog namaza
160 ml vrhnja za šlag
130 g šećera
3 jaja
2 žlice brašna

Sastojci za sirup:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

125 ml vode
85 g meda
70 g šećera
1 žlica ružina sirupa
1 štapić cimeta
sok pola limuna
korica pola limuna

Priprema

Tostirajte orahe u pećnici oko 5 do 10 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Pulsirajte tostirane orahe u blenderu kako biste ih usitnili. Maslac za baklavu rastopite u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku i stavite sa strane.

U mikseru napravite kremu: pomiješajte krem sir sa šećerom i miksajte oko jedne minute. Dodajte jaja sa sobne temperature, vrhnje za šlag i brašno. Miksajte dok se sastojci ne povežu.

Dobro namastite kalup za tortu, prekrijte ga s dvije kore za baklavu, premažite rastopljenim maslacem i stavite četvrtinu usitnjenih oraha. Prekrijte oraha s još dvije kore za baklavu, premažite maslacem i stavite orahe.

Ponavljajte postupak s po dvije kore dok ne potrošite sve sastojke. Pustite da kore prelaze preko ruba kalupa – kada složite cijeli desert porežite rubove.

Preko zadnjeg sloja kore prelijte cheesecake kremu.

Ovo pripremljeni kolač stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta. Potom pažljivo uklonite stranice kalupa i nastavite peći na istoj temperaturi još 25 minuta da kore dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

Dok se kolač peče napravite sirup: stavite vodu, med, šećer, koricu pola limuna, limunov sok i štapić cimeta u lončić i zagrijte ga na štednjaku. Zagrijavajte smjesu oko 5 do 10 minuta dok se šećer ne rastopi i ne dobijete sirupastu teksturu.

Izvadite iz sirupa limunovu koricu i cimet, te ulijte ružinu vodicu. Sve dobro promiješajte.

Kada izvadite kolač iz pećnice prelijte ga s pripremljenim sirupom po vrhu. Sirup prelijte uglavnom po rubovima kako biste namočili pečene kore.

Ohladite kolač do kraja, stavite ga u hladnjak na oko dva sata da se stisne, a onda ga narežite i poslužite.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:baklavacheescakechillkolačkuhinjarecept
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Zadarski Selected Croatia nominiran za prestižnu nagradu “Kolektiv godine”

Lifestyle

Sezona viroza pred vratima: Topli čajevi kao tihi saveznici u borbi protiv gripe i prehlade

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan kave: Napitak koji osvaja svijet, ali nije za svakoga

Lifestyle

ŠTO VAS ČEKA U LISTOPADU Velike životne promjene, introspektiva i prilike koje se ne propuštaju

Vijesti

Lidl povlači baklavu s polica zbog sigurnosnih razloga; Kupce pozivaju da vrate proizvod!

Lifestyle

Proroci predviđaju mračne događaje u 2025.: Spominju Treći svjetski rat, smrtonosne bolesti i sukob ljudi i strojeva!

Lifestyle

VRIJEME JE ZA ALARM! Umjetna svjetlost utječe na zdravlje djece više nego što smo to mogli zamisliti

Lifestyle

LOŠE SPAVATE? Otkrivena dosad nepoznata skrivena veza između dubokog spavanja i zdravlja

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka