Kod pripreme hrane pravila su stroga, ali jasna. Kuhari moraju imati uniforme, a sredstva za čišćenje ne smiju ni blizu hrane. Sigurnost hrane i higijena na prvom su mjestu.
Kako bi im dali jasne smjernice, Hrvatska obrtnička komora i nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije predstavili su novi vodič dobre higijenske prakse, te HACCP vodič za ugostitelje, piše Dnevnik.hr.
Najvažnija je, ističu, edukacija onih koji s hranom rade.
Iz WOLT-a ističu, svi u lancu brinu o kvaliteti. U skladu s njihovim standardima, kažu, paket se nakon preuzimanja ne otvara.
Ono što ugostitelji vide kao problem su virtualni restorani, odnosno, takozvane ghost kuhinje. Na aplikacijama su dostupni pod raznim imenima a zapravo sva se hrana dostavlja iz iste kuhinje.
U ugostiteljstvu će, ističu, sve više trebati stranih radnika. Od države traže da im omogući učenje hrvatskog jezika. Kako bi sve upute i preporuke koje postoje razumjeli i mogli ih slijediti.