Japanka Maki Nagayoshi je, nakon života i rada u Italiji i Sloveniji, prije nekoliko godina za svoj novi dom odabrala Hrvatsku.
Nema osobe koju nije oduševila svojim jednostavnim i zahvalnim karakterom te japanskom hranom koju s puno ljubavi svakog dana priprema u svom restoranu Pink Pig u Zagrebu.
Sada, prvi put u Zadru, imamo priliku upoznati Maki koja će nam pokazati dio japanske tradicije kroz pripremu mochija, u organizaciji Sveučilišta u Zadru.
Mochi je tradicionalna japanska slastica napravljena od ljepljive riže koja datira još iz razdoblja Heian (794.-1185.), a danas je postala globalna kulinarska senzacija. Raznovrsnost okusa, jedinstvena tekstura i estetska privlačnost čine ju omiljenom slasticom među ljubiteljima hrane diljem svijeta.
A najbolja stvar je: u isto vrijeme možete vježbati i jesti, i za taj dan ne trebate u gym!
– Dakle, zasučite rukave, dođite i isprobajte sami svoju snagu i vještinu dok radite mochi. Prijave za sudjelovanje na radionici potrebe su zbog ograničenog broja ljudi koji može lupati batovima stoga molimo da se prijavite i popunite tri pitanja u prijavnom obrascu. Vrijeme potrebno za prijavu: 20 sekundi. Radionica se održava ispred restorana Barbakan – pod divnim zadarskim nebom – stoga se obucite adekvatno vremenskim uvjetima. U slučaju lošeg vremena, bit ćemo u restoranu Barbakan tako da – nema „vađenja“ na vremenske uvjete!, navodi se u najavi.
Sve detalje pogledajte OVDJE.
Link na prijave za kuhanje https://shorturl.at/1AZuJ