023.hr
Pogledajte “završene” radove na Kolovarama: “Šaht je već ulegnut, komadi asfalta razbacani su po pločniku”
Vrsaljkov sat skuplji od stana: Šime na sud došao s Patekom vrijednim preko 150.000 eura
NAKON ODRŽANOG SASTANKA Erlić i Dražina najavili pojačanja: Evo kako će se u Zadru kontrolirati buka, promet i gužve
Jadran gori pod valom vrućine: Temperature do 37°C, osvježenje na vidiku tek za vikend
Porezna uprava objavila važno upozorenje za građane
Vrsaljko na suđenju otkrio: “Oni koji nisu potpisali ugovor s Mamićem…”
3. Memorijal Eduard Edi Perinčić donosi još jači turnir i bogat nagradni fond
U prehrambenom proizvodu pronađena kancerogena tvar, Hrvatska ga uvozi iz Ukrajine
Loša situacija u Domu na Sfingi; Župan Bilaver obećao: “Povećanje cijena Doma u ovoj godini neće biti”
U Hrvatskoj ne rastu samo temperature već i inflacija i cijene; Evo najnovijih podataka
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Ako u gulaš dodate ovu namirnicu, uvijek će ispasti savršen a meso će se doslovno samo razdvajati

Autor: 023.hr
Objavljeno: 7. rujna 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Pexels/Timur Saglambilek
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -
Izdvojeno u ovom tekstu
Izbor mesa je najvažniji dio poslaSastojci za receptPriprema

Postoji mnogo načina za pripremu gulaša, a u nastavku ćete naći tajnu najboljeg.

Izbor mesa je najvažniji dio posla

“Koristite goveđi vrat. Lopatica je dobra alternativa. Meso s butova će biti vlaknasto i ne toliko mekano. Prilikom dinstanja luka važno je znati kada treba dodati meso.

Luku je potrebna gustoća, slatkoća i okus koji nema notu’kuhanog luka. Stoga ga se ne smije prekuhati jer se neće raspasti. Također, luk ne bi trebao biti previše svijetao jer jelo neće biti ukusno.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Treba pronaći sredinu, slično kao kod pripreme rižota. Meso izrežite na veće kocke, do 5 centimetara”, otkrio je kuhar Ivica Štruml.

Dodao je da je važna i masnoća na mesu.

“Nemojte skidati mast s mesa, već samo opne i tetive. Masnoća će se otopiti i dati jelu dodatni okus. Ne štedite na vinu, kao ni na kvaliteti odabranog vina.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Najbolje je crno vino i ono koje volite piti uz gulaš. Postoje razne varijante gulaša. Na primjer, ako naručite gulaš u Mađarskoj, donijet će vam gulaš juhu. Austrijski gulaš je aromatičniji, ali nije ljut.”

Sastojci za recept

Za pripremu idealnog gulaša trebat će vam:

  • 1 decilitar suncokretovog ulja ili svinjske masti u istoj količini
  • 1 kilogram goveđeg vrata, veće kocke
  • Pola kilograma crvenog luka
  • 0,04 kg češnjaka
  • 0,005 kg kima ili pola žličice kima
  • 4 lovorova lista
  • 1 mala veza peršinovog lišća
  • Tjestenina

Priprema

U tavi s debelim dnom, najbolje širokoj, zagrijte mast dok ne počne dimiti.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Dodajte nasjeckano meso i pržite na jakoj vatri, zatim izvadite.

U preostalu masnoću dodajte sitno nasjeckani crveni luk.

“Nikad nemojte miješati, ribati, blendati ili raditi bilo što slično da biste si olakšali. Takav luk ima užasan okus u jelima”, savjetuje Štruml i nastavlja:

“Pržite luk, povremeno miješajući, dok ne dobije zlatnu boju. Ne dopustite da postane smeđ. Vratite meso i dinstajte, miješajući, dok tekućina ne ispari.

Na taj način ste dehidrirali meso. Ulijte vino i kuhajte dok potpuno ne ispari. Okus će ostati. Sada ste po drugi put dehidrirali meso.

Dodajte dvije trećine nasjeckanog češnjaka i sitno naribano korjenasto povrće, tri lovorova lista, mljevenu papriku, sol i papar. Povrće će pustiti tekućinu, pa pustite da ponovno ispari.

Ovo je treća dehidracija. Po zvuku prženja znat ćete da je sva tekućina isparila”, otkrio je on, piše N1.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:gulaškuhanjemeso
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Upozorenje liječnika: Ove tri skupine lijekova mogu biti opasne tijekom toplinskih valova!

Lifestyle

Srpanjske astro prognoze: Od pojačanih strasti do poslovnih izazova za sve znakove

Lifestyle

Prije nego što izađete iz klimatiziranog prostora na vrućinu, obavezno napravite ovu stvar!

Lifestyle

Namirnice koje čuvaju mozak: Što jesti za bolju koncentraciju i zdravlje živčanog sustava

Lifestyle

Vrućina u stanu? Ovaj jednostavan trik s ledenom bocom može sniziti temperaturu i do 3 stupnja

Lifestyle

VJEROVALI ILI NE Znanstveno potvrđeno: Čarape vam mogu pomoći da lakše zaspite tijekom toplinskog vala

Lifestyle

Mislili ste da je samo voda ključ hidratacije? Ove tekućine i namirnice iznenadit će vas!

Lifestyle

Opekline od sunca nisu prolazne: Šteta se gomila i može vas koštati života!

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka