Ovo je recept za ukusne i mekane palačinke u kojima ćete sigurno uživati.
A možete ih puniti orasima, šećerom, marmeladom ili nekom posnom kremom. Najbolje bi bilo da šećer i orahe posipate na tople palačinke kako bi se bolje rastopile i bile ukusnije.
Također, možete ih praviti i slane. Uvijek je pravo vrijeme za palačinke. A ako želite da one budu posne, postoji rješenje i za to.
Evo i recepta za posne palačinke. Uživajte u ukusnim i mekanim palačinkama bez trunke jaja i mlijeka.
Sastojci
- 300 grama brašna
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 50 ml ulja
- 600 ml vode
- džem od marelice
- mljeveni orasi
Priprema
U zdjeli pomiješajte brašno, sol i šećer pa sjedinite pjenjačom. Zatim dodajte vanilin šećer i prašak za pecivo te sodu bikarbonu.
Kada ste to sjedinili, dodajte pomalo ulje i vodu. Kako dodajete vodu, mutite pjenjačom kako bi razbili grudice koje su nastale.
Potrebno je da to radite nekoliko minuta kako biste postigli pravi efekt. Smjesa je spremna. Nauljite tavu u kojoj ćete peći palačinke.
Stavite jednu grabilicu smjese i pecite oko dvije minute s obje strane dok ne dobije zlatnu boju. Na kraju punite palačinke džemom od marelice ili nekim drugim džemom, a onda pospite orasima.
Također, danas možete kupiti i posne namaze, kao i posni mljeveni keks. Ako ste ljubitelji tih kombinacija također možete uživati bez grižnje savjesti, prenosi Net.