023.hr
WhatsApp uvodi niz noviteta koji stižu taman pred blagdane: Evo što ćete sada moći napraviti ako vam se nitko ne javi na poziv
GALERIJA Dječja sreća u centru grada, stigla sv.Luca i podijelila bombone
Od prvog dana 2026. godine stižu veći računi za struju: HERA odobrila poskupljenje mrežarine, uvodi se i nova naknada za proizvođače
Ukrajinac operirao i na zadarskom području: uhićen 38-godišnjak koji je od starijih osoba uzimao novac i nakit za lažne troškove liječenja
Večeras u Kino Zoni kultni klasik devedetih s Al Pacinom, Robertom De Nirom i Val Kilmerom
Sveta Luca u pratnji Lige protiv raka i Udruge Maraska razveselila mališane na Odjelu pedijatrije
SUBOTOM NA ŠPICI Sunčana zimska subota na Kalelargi uz modne igre i blagdanske detalje
GALERIJA Mirisi Turopolja preplavili Zadar. Uz kotlovinu, štrukle i svirku OSS Buševec prikupljao donacije za Ligu protiv raka Zadar
GALERIJA KUD Bleke i konji dodijelili svoju nagradu za “Čovika godine”
BLEKE I KONJI ODABRALI Danas uručena nagrada Branimiru Šalovu za “Čovika godine”
Danas je Sveta Lucija: Donosimo pet ključnih koraka za uzgoj guste i raskošne božićne pšenice koja donosi sreću u 2026. godini
OpenAI potvrdio dolazak kontroverznog “načina rada za odrasle” u ChatGPT početkom 2026. godine
Kraj ere jeftine kupovine na Temuu i Sheinu: EU od 2026. uvodi fiksnu carinu od tri eura na sve male pakete
Mališani u Sukošanu dobili novo i sigurnije igralište u projektu vrijednom više od 62 tisuće eura
Jedan od najboljih regionalnih live bendova vraća se u Zadar: “Publika ovdje uvijek reagira iznad naših očekivanja i dogodi se klik”
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr

Dojavite nam vijest
Želite se oglasiti na 023.hr?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Što mislite treba li isprati paštu nakon kuhanja? Poznata talijanka i vrhunski chef ima odgovor

Autor: 023.hr
Objavljeno: 22. ožujka 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Shutterstock
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Kuhanje tjestenine trebao bi biti vrlo jednostavan posao, ali nije. Prije ću spraviti ukusnu pašticadu. nego propisno skuhati tjesteninu. Nakon što sam otkrila da se u lonac s tjesteninom ne treba dodavati ulje i počela se pobožno toga pridržavati, shvatila sam da još uvijek radim nešto pogrešno.

Naime, bolognese i ostali umaci skliznu s tjestenine, umjesto da je upiju i sljube s njom. Mislila sam da je problem u gustoći umaka, pa sam ih radila maltene do konzistencije betona, no ni to nije upalilo.

Ni mama mi u ovom slučaju nije bila od velike ponoći, jer prema njoj sve radim – savršeno. Skuham tjesteninu, isperem je vodom i ubacim u posudu s umakom…

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Sva očajna bacila sam se u pretragu kroz bespuća interneta i ubrzo sam shvatila da je ispiranje tjestenine nakon kuhanja problematična stavka, piše kolumnistica Anteja Vidić s Net-a.

Slavna američka kuharica istarskih korijena, koja se specijalizirala za talijansku i talijansko-američku kuhinju, Lidia Bastianich, u svojim brojnim medijskim pojavljivanjima otkrila je da tjesteninu nipošto ne bi trebalo isprati nakon kuhanja, jer ćete tako s nje maknuti škrob, pa onda neće upiti umak.

Upotrijebite vodu od kuhanja tjestenine u umaku

“Nemojte ispirati tjesteninu. Ako to napravite, umak se neće zalijepiti za nju. Kada je tjestenina gotova, stavite je odmah u umak. Dovršite kuhanje tjestenine u umaku dok ne nestane al dente tekstura, upije umak i tjestenina je spremna za jelo”, rekla je.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Upotrijebite vodu od kuhanja tjestenine u umaku. Djeluje kao medij za ekstrakciju i miješanje začina i sastojaka umaka”, istaknula je.

Lidia je otkrila da voda od kuhanja tjestenine uvijek dobro dođe te da se treba iskoristiti kod spravljanja umaka. “Primjerice, kad radite nešto jednostavno poput carbonare sa slaninom i lukom, potrebna vam je tekućina. Ako nemate temeljca, možete jednostavno uzeti vodu od kuhanja tjestenine i dodati je u tavu da napravite umak”, istaknula je.

Stručnjakinja je otkrila i da se voda od kuhanja tjestenine može iskoristiti za razrjeđivanje pregustog umaka, što bi meni definitivno pomoglo da sam to prije znala pa bi moji eksperimenti vjerojatno bili uspješniji.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Također, malo vode od kuhanja tjestenine možete dodati u jelo kako biste ga “oživjeli”, a potom ga možete podgrijati. “Isto tako, ako niste napravili dovoljno umaka, možete dodati malo vode da ga bude više”, rekla je Lidia.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:ispiranjekuhanjepaštatjestenina
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Danas je Sveta Lucija: Donosimo pet ključnih koraka za uzgoj guste i raskošne božićne pšenice koja donosi sreću u 2026. godini

Lifestyle

TJEDNI HOROSKOP Pred nama je tjedan karmičkih ljubavi, fatalnih susreta i velikog čišćenja

Lifestyle

Dobre vijesti za ljubitelje mliječnih proizvoda: Znanstvenici tvrde da sir može igrati važnu ulogu u očuvanju kognitivnog zdravlja

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan samaca: Sve više ljudi bira život bez partnera, i pritom su sretniji nego ikad!

Lifestyle

Mjesečni horoskop za studeni: Evo tko u ljubavi gasi dramu, a tko na poslu preuzima vodstvo

Lifestyle

Zadarski Selected Croatia nominiran za prestižnu nagradu “Kolektiv godine”

Lifestyle

Sezona viroza pred vratima: Topli čajevi kao tihi saveznici u borbi protiv gripe i prehlade

Vijesti

UPOZORENJE Povlači se tjestenina iz popularne trgovine; Provjerite jeste li je kupili

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka