023.hr
Slijedi nagli zaokret vremena: Poslije sunčanog četvrtka stiže kiša, grmljavina i pad temperature
RAJ ZA SLADOKUSCE U Viru otvorene “Zlatine domaće poslastice” s čak 40 vrsta palačinki, radit će cijele godine
U Radašinovcima 6. Memorijalni malonogometni turnir “Hrvatski vitez Božidar Bašić”, najbolja ekipa osvaja i tri pečena janjca!
Zadarski streličari na turniru u Sesvetama; Medalje za Štampalije, Šare i Di Paluciu
RODITELJI SE PITAJU Hoće li Grad financirati radne bilježnice? Pročelnica Magaš savjetuje roditelje da ne žure s kupovinom
PROBLEMI SA ZDRAVSTVOM Lukić: “Župan pokazuje trud i brzo reagira, ali Dom zdravlja pod Kolegom tone u kaos”
Treći Zadarski festival monodrame donosi čak 12 predstava; Počinje sutra performansom ogledala!
Velika rekonstrukcija momčadi na Stanovima: HNK Zadar predstavio niz novih igrača i potvrdio ostanke ključnih
Juraj Aras, umjetnički direktor Festivala Nosi se: “Oni su svoju katarzu doživjeli, sad bi bilo u redu da i mi dobijemo svoju priliku”
Predsjednik Uprave Jadrolinije u Zadru najavio nabavu 5 do 6 novih trajekata većeg kapaciteta te najmanje 4 manja broda za lokalne linije
VIDEO Radeta uputio dopis Obali i lučicama: Traži objašnjenja o ponašanju djelatnika i načinu zapošljavanja
Dva Zadrana u borbi za Europsko prvenstvo u Dragama na boksačkom spektaklu 3. Croatian Knights
Pandemija COVID-a bila je štetna i za zdravlje ljudi koji nisu uopće bili zaraženi koronom
Na Viru teško ozlijeđen vozač mopeda nakon sudara s automobilom čeških oznaka
Država ima novu mobilnu aplikaciju; Jeste li već preuzeli “mGrađani” na svoj telefon?
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Što mislite treba li isprati paštu nakon kuhanja? Poznata talijanka i vrhunski chef ima odgovor

Autor: 023.hr
Objavljeno: 22. ožujka 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Shutterstock
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Kuhanje tjestenine trebao bi biti vrlo jednostavan posao, ali nije. Prije ću spraviti ukusnu pašticadu. nego propisno skuhati tjesteninu. Nakon što sam otkrila da se u lonac s tjesteninom ne treba dodavati ulje i počela se pobožno toga pridržavati, shvatila sam da još uvijek radim nešto pogrešno.

Naime, bolognese i ostali umaci skliznu s tjestenine, umjesto da je upiju i sljube s njom. Mislila sam da je problem u gustoći umaka, pa sam ih radila maltene do konzistencije betona, no ni to nije upalilo.

Ni mama mi u ovom slučaju nije bila od velike ponoći, jer prema njoj sve radim – savršeno. Skuham tjesteninu, isperem je vodom i ubacim u posudu s umakom…

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Sva očajna bacila sam se u pretragu kroz bespuća interneta i ubrzo sam shvatila da je ispiranje tjestenine nakon kuhanja problematična stavka, piše kolumnistica Anteja Vidić s Net-a.

Slavna američka kuharica istarskih korijena, koja se specijalizirala za talijansku i talijansko-američku kuhinju, Lidia Bastianich, u svojim brojnim medijskim pojavljivanjima otkrila je da tjesteninu nipošto ne bi trebalo isprati nakon kuhanja, jer ćete tako s nje maknuti škrob, pa onda neće upiti umak.

Upotrijebite vodu od kuhanja tjestenine u umaku

“Nemojte ispirati tjesteninu. Ako to napravite, umak se neće zalijepiti za nju. Kada je tjestenina gotova, stavite je odmah u umak. Dovršite kuhanje tjestenine u umaku dok ne nestane al dente tekstura, upije umak i tjestenina je spremna za jelo”, rekla je.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Upotrijebite vodu od kuhanja tjestenine u umaku. Djeluje kao medij za ekstrakciju i miješanje začina i sastojaka umaka”, istaknula je.

Lidia je otkrila da voda od kuhanja tjestenine uvijek dobro dođe te da se treba iskoristiti kod spravljanja umaka. “Primjerice, kad radite nešto jednostavno poput carbonare sa slaninom i lukom, potrebna vam je tekućina. Ako nemate temeljca, možete jednostavno uzeti vodu od kuhanja tjestenine i dodati je u tavu da napravite umak”, istaknula je.

Stručnjakinja je otkrila i da se voda od kuhanja tjestenine može iskoristiti za razrjeđivanje pregustog umaka, što bi meni definitivno pomoglo da sam to prije znala pa bi moji eksperimenti vjerojatno bili uspješniji.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Također, malo vode od kuhanja tjestenine možete dodati u jelo kako biste ga “oživjeli”, a potom ga možete podgrijati. “Isto tako, ako niste napravili dovoljno umaka, možete dodati malo vode da ga bude više”, rekla je Lidia.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:ispiranjekuhanjepaštatjestenina
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Samo jedna šalica kave može smanjiti učinkovitost antibiotika – prestanite ih piti zajedno!

Lifestyle

STRAŠNO! Pogledajte što se sve nalazi u omiljenim chicken nuggetsima

Lifestyle

Japanska tajna zdravlja: Šetnja šumom koja jača srce i um

Lifestyle

IMENA KOJA NOSE SVECI Donosimo 15 prijedloga za djevojčice i dječake s posebnom simbolikom

Lifestyle

Koliko vode zaista trebamo popiti dnevno? Stručnjaci otkrivaju nove smjernice

Lifestyle

Norvežanke prednjače po veličini grudi, a Hrvatice zaostaju i za Slovenkama i Bosankama

Lifestyle

Ne spavate već danima? Evo tko bi mogao biti krivac – puni ‘jesetrov’ Mjesec

Lifestyle

Zašto je 8. kolovoza poseban dan za sreću i ljubav, te po mnogima najsretniji dan u godini

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka