023.hr
Zadarske taekwondašice briljirale na Livno OPEN-u: Pet medalja za Plovaniju
Višestruki prekršitelj ponovno zaustavljen bez dozvole: 34-godišnjak iz Zadra završio u zatvoru nakon vožnje s ukinutom vozačkom
Zadarski mladi uključeni u nacionalnu kampanju “Moja snaga, moj put”: Sport kao podrška djeci u izazovnom odrastanju
Državljaninu BiH zbog ponavljanja prekršaja oduzeto vozilo, dobio 15 dana zatvora
ZBOGOM, LEGENDO Umro Zdene Kuman, vjerni navijač zadarskih sportskih klubova
Nakon sunčane nedjelje stiže nagla promjena: Od utorka kiša, jugo i povratak pravog jesenskog vremena
Njihova nadgrobna ploča već je postavljena, ali Krešo i Snježana i dalje žive, smiju se i planiraju nove izlete
DANAS STRPLJIVO U PROMETU Evo svih važnih detalja privremene prometne regulacije zbog biciklističke utrke Zadar Granfondo, koja se vozi ovu nedjelju
WhatsApp bi vam mogao blokirati slanje poruka: Evo koji korisnici su na udaru i kako izbjeći zabranu
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u posjetu Zadru i županiji
Reakcija čitateljice na mučni slučaj u Debeljaku: “Ako šutimo nad psom, sutra ćemo šutjeti i nad čovjekom”
SUBOTOM NA ŠPICI Zadar uživa jesenski đir na 20 °C; Lagani kaputi, tenisice i prve jesenske boje
Slika “Sveti Ivan od Boga” vraćena u bolničku kapelu: mons. Zgrablić zahvalio liječnicima na ljudskosti
SAVSKM ISKRENO Natali Dizdar: “Danas se muzika prebrzo i previše proizvodi, pa zato i kratko traje”
Škabrnja svečano obilježila Dan općine i blagdan svetog Luke
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Što mislite treba li isprati paštu nakon kuhanja? Poznata talijanka i vrhunski chef ima odgovor

Autor: 023.hr
Objavljeno: 22. ožujka 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Shutterstock
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Kuhanje tjestenine trebao bi biti vrlo jednostavan posao, ali nije. Prije ću spraviti ukusnu pašticadu. nego propisno skuhati tjesteninu. Nakon što sam otkrila da se u lonac s tjesteninom ne treba dodavati ulje i počela se pobožno toga pridržavati, shvatila sam da još uvijek radim nešto pogrešno.

Naime, bolognese i ostali umaci skliznu s tjestenine, umjesto da je upiju i sljube s njom. Mislila sam da je problem u gustoći umaka, pa sam ih radila maltene do konzistencije betona, no ni to nije upalilo.

Ni mama mi u ovom slučaju nije bila od velike ponoći, jer prema njoj sve radim – savršeno. Skuham tjesteninu, isperem je vodom i ubacim u posudu s umakom…

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Sva očajna bacila sam se u pretragu kroz bespuća interneta i ubrzo sam shvatila da je ispiranje tjestenine nakon kuhanja problematična stavka, piše kolumnistica Anteja Vidić s Net-a.

Slavna američka kuharica istarskih korijena, koja se specijalizirala za talijansku i talijansko-američku kuhinju, Lidia Bastianich, u svojim brojnim medijskim pojavljivanjima otkrila je da tjesteninu nipošto ne bi trebalo isprati nakon kuhanja, jer ćete tako s nje maknuti škrob, pa onda neće upiti umak.

Upotrijebite vodu od kuhanja tjestenine u umaku

“Nemojte ispirati tjesteninu. Ako to napravite, umak se neće zalijepiti za nju. Kada je tjestenina gotova, stavite je odmah u umak. Dovršite kuhanje tjestenine u umaku dok ne nestane al dente tekstura, upije umak i tjestenina je spremna za jelo”, rekla je.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Upotrijebite vodu od kuhanja tjestenine u umaku. Djeluje kao medij za ekstrakciju i miješanje začina i sastojaka umaka”, istaknula je.

Lidia je otkrila da voda od kuhanja tjestenine uvijek dobro dođe te da se treba iskoristiti kod spravljanja umaka. “Primjerice, kad radite nešto jednostavno poput carbonare sa slaninom i lukom, potrebna vam je tekućina. Ako nemate temeljca, možete jednostavno uzeti vodu od kuhanja tjestenine i dodati je u tavu da napravite umak”, istaknula je.

Stručnjakinja je otkrila i da se voda od kuhanja tjestenine može iskoristiti za razrjeđivanje pregustog umaka, što bi meni definitivno pomoglo da sam to prije znala pa bi moji eksperimenti vjerojatno bili uspješniji.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Također, malo vode od kuhanja tjestenine možete dodati u jelo kako biste ga “oživjeli”, a potom ga možete podgrijati. “Isto tako, ako niste napravili dovoljno umaka, možete dodati malo vode da ga bude više”, rekla je Lidia.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:ispiranjekuhanjepaštatjestenina
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Sezona viroza pred vratima: Topli čajevi kao tihi saveznici u borbi protiv gripe i prehlade

Vijesti

UPOZORENJE Povlači se tjestenina iz popularne trgovine; Provjerite jeste li je kupili

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan kave: Napitak koji osvaja svijet, ali nije za svakoga

Lifestyle

ŠTO VAS ČEKA U LISTOPADU Velike životne promjene, introspektiva i prilike koje se ne propuštaju

Lifestyle

Proroci predviđaju mračne događaje u 2025.: Spominju Treći svjetski rat, smrtonosne bolesti i sukob ljudi i strojeva!

Lifestyle

VRIJEME JE ZA ALARM! Umjetna svjetlost utječe na zdravlje djece više nego što smo to mogli zamisliti

Lifestyle

LOŠE SPAVATE? Otkrivena dosad nepoznata skrivena veza između dubokog spavanja i zdravlja

Zadar

Stan u Zadru samo za one koji “slabo kuhaju”: Neobičan oglas izazvao lavinu komentara

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
- OGLAS -
Ad imageAd image
- PROMO -
Ad imageAd image
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka