023.hr
Fotografija Masleničkog mosta zadarskog fotografa Mrlje najbolja u kategoriji National Geographica 2025.
GALERIJA: Metro koncertom Severine, cooking showom i druženjem obilježio završetak turističke sezone
Mladi taekwondaši Plovanije briljirali na 7. Dugo Selo Openu: Dvije zlatne medalje za Miu Milić
Stabilni jesenski dani nad Zadrom i okolicom, sunce do vikenda, a početkom idućeg tjedna stižu oblaci i kiša
Jutros rano dojava o požaru na deponiju u Diklu, na terenu 4 vozila, 8 vatrogasaca i mehanizacija Čistoće
OBAVIJEST IZ LIBURNIJE Zbog radova, evo kojim ulicama od danas prometuju autobusne linije za Plovaniju i Bili Brig
GALERIJA Evo kako će izgledati novi park i nogometno igralište na Plovaniji!
REZULTATI ISTRAŽIVANJA HKMS-a Svaka peta medicinska sestra razmišlja o odlasku u inozemstvo
POLICIJA U AKCIJI Nakon 23 sata policija tijekom više od mjesec dana nadzora zatekla čak 17 osoba mlađih od 16 godina
Ministar Anušić otkrio kada kreće vojni rok; Budući ročnici uskoro bi mogli dobiti poziv za liječnički
Porezna uprava kreće u akciju; Ovih pet djelatnosti su na meti inspektora
UPOZORENJE Povlači se tjestenina iz popularne trgovine; Provjerite jeste li je kupili
APEL IZ VODOVODA Vlasnici uljara i građani, odlažite otpad od maslina na propisan način, kreće i nadzor uljara
Od danas do veljače radovi na raskrižju Tesline, Cezanove i Dobrile; Riješit će se odvodnja i vodovodne cijevi, postaviti rasvjeta i nogostupi
Zbog radova Vodovoda, od ponedjeljka za promet zatvorena Novigradska ulica
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Imamo koristan savjet koji će vam danas dobro doći; Evo kako skuhati jaja a da im kora ne pukne

Autor: 023.hr
Objavljeno: 30. ožujka 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Image by valeria_aksakova on Freepik
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -
Izdvojeno u ovom tekstu
  • Provjerite jesu li jaja svježa
  • Pazite na temperaturu
  • I boja igra ulogu
  • Nemojte pretrpati lonac
  • Ocat i sol

Bojenje jaja zabavan je pothvat u kojemu uživaju i veliki i maleni. Iako ne znamo odakle je točno potekla ova tradicija, ljudi je njeguju već stoljećima. Kako i ne bi kad su šarene pisanice najljepši simbol Uskrsa.

Ipak, prilikom ukrašavanja pisanica može se pojaviti jedan mali problem – a to je pucanje ljuske. Iako to nije kraj svijeta i takva jaja možemo ubaciti u francusku salatu, ipak ih više ne možemo obojati sodom i octom, krep papirom, rižom i ostalim kreativnim načinima.

U nastavku možete pronaći korisne savjete kako izbjeći da ljuska pukne.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Provjerite jesu li jaja svježa

Prije svega, važno je da su jaja svježa. Ako ih pribavljate na tržnici možete tetu upitati koliko su točno stara, ali to nije slučaj ako ih kupujete u trgovini. U tom slučaju se možete poslužiti starim trikom s vodom. Jaje ubacite u duboku posudu s vodom. Ako pluta, znači da je staro, a ako potone, znači da je svježe.

Pazite na temperaturu

Još jedan razlog zašto ljuska popuca prilikom kuhanja jest nagla promjena temperatura. Zato jaja izvadite iz frižidera i držite na sobnoj temperaturi nekoliko sati prije nego ih stavite kuhati.

I boja igra ulogu

Bijela jaja obično su zahvalnija za ukrašavanje jer se boja lakše primi i bude intenzivnija. Ipak, bijela ljuska je krhkija pa postoji mogućnost da će brže puknuti.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Nemojte pretrpati lonac

Ako u lonac stavite previše jaja, ona će se sudarati i tako će ljuska puknuti. Isto će se dogoditi i ako jaja kuhate na previsokoj temperaturi. Zbog ključale vode jaja će se sudarati s rubovima posude i tako popucati. Jaja mogu puknuti i ako ih iz kipuće vode naglo prebacite u ledenu.

Ocat i sol

Naše su bake u vodu dodavale i malo soli te ocat. Osnovna mjera bila je jedna čajna žličica soli i jedna žlica octa na litru vode. Ovi sastojci također pomažu da ljuska ne popuca, a ako se to i dogodi, bjelanjak neće iscuriti nego će se lijepo skuhati, savjetuje Zadovoljna.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:chilljajakuhanjeuskrs
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Kultura

Glumački ansambl predstave “Misto di raste lavandulilili” osvojio posebnu nagradu na ovogodišnjem Assiteju

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan kave: Napitak koji osvaja svijet, ali nije za svakoga

Lifestyle

ŠTO VAS ČEKA U LISTOPADU Velike životne promjene, introspektiva i prilike koje se ne propuštaju

Lifestyle

Proroci predviđaju mračne događaje u 2025.: Spominju Treći svjetski rat, smrtonosne bolesti i sukob ljudi i strojeva!

Lifestyle

VRIJEME JE ZA ALARM! Umjetna svjetlost utječe na zdravlje djece više nego što smo to mogli zamisliti

Lifestyle

LOŠE SPAVATE? Otkrivena dosad nepoznata skrivena veza između dubokog spavanja i zdravlja

Zadar

Stan u Zadru samo za one koji “slabo kuhaju”: Neobičan oglas izazvao lavinu komentara

Vijesti

Eksplodirao uvoz jaja iz Ukrajine; Do srpnja uvezeno već 8200 tona!

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka