U prekrasno uređenom parku pokraj Vruljice, u ugođaju kojim se malo tko može pohvaliti, nedavno je otvoren restoran & lounge „The Well“ na Zadranima dobro poznatoj lokaciji.
Njegovim otvorenjem odmah je oživio i taj dio parka, obzirom da prijašnji ugostiteljski objekt nije radio nekoliko godina.
Restoran „The Well” nalazi se u srcu našim sugrađanima omiljenog parka, mjestu prirodnog hlada i daleko od gradskih gužvi. Uz zvuke vode i dobro poznati mlin stvarno pruža pravu malu oazu mira, u što se možete i sami uvjeriti u trenutku kad se odlučite isprobati ponudu novog objekta.
Iako je riječ o dobro poznatoj lokaciji, no ovaj restoran ima potpuno novi i preuređen ambijent i uz zanimljiv jelovnik pravi je to odabir za team buildinge i različite proslave. Ili ako jednostavno želite uživati u vrhunski pripremljenoj hrani, počevši od doručka.
Renovacija je, kaže nam vlasnik, bila zahtjevna jer je riječ o objektu starom gotovo 40 godina. Stoga je unutra sve novo, od električnih i vodo-instalacija do klimatizacije.
No, ono što je zanimljivost „The Wella“, ističe vlasnik, je njegova multifunkcionalnost i time se razlikuje od drugih.
– Multifunkcionalan je iz razloga što možemo raditi klasičan a la carte jelovnik, a nudimo i usluge doručka. Iza toga stoji stručan tim konobara i kuhara, a to su dečki koji su „ispekli“ svoj zanat i koji su čak sudjelovali u kreiranju doručka za restoran Corte koji trenutno stoji kao možda najbolji restoran u Dalmaciji, ali i šire, po pitanju ponude doručka, naglasila je Monika Vojvodić, marketing & event manager.
Novi je restoran idealno mjesto za privatne večere, kao i razna događanja poput krštenja, pričesti, zatim rođendana, domjenaka pred vjenčanje, proslava mature, godišnjica braka.
Kapacitet je prilično velik, a ima “stage” za izvođače što se uklapa u njihove planove da tijekom ostalih godišnjih doba imaju svirke uživo.
Novost u samom interijeru je i veliki komin, odnosno „open grill“ koji predstavlja pravu atrakciju jer gosti mogu gledati dok im se jelo priprema i to mogu promatrati iz udobnosti loungea, koji se također nalazi u restoranu, a koji je osmišljen kako bi se osoba mogla maknuti od stola i doći odmoriti, popiti neko piće i samim tim nikom ne smetati. Osim toga, gosti se mogu i prošetati do velikog komina i razgovarati s kuharom dok priprema jelo.
Ono na što su, pak, najviše ponosni je peka „a la carte“, gdje gost sam može birati koji komad mesa želi i pri tom gledati kako se priprema. Prilično je to zanimljiva mogućnost za goste obzirom da je inače praksa da se peka mora naručiti dan ranije. No, u „The Well-u“ su doskočili i tom izazovu, a što nije bilo lako, pa stoga gost ima i tu mogućnost i to od 12 sati pa sve do kraja radnog vremena.
Kako su nam rekli u novootvorenom restoranu, njihov je jelovnik dosta raznolik, od doručka do a la carte ručka i time su pokrili apsolutno sve kategorije.
– Ako su u pitanju roditelji s djecom, imamo i ponudu tjestenina, rižota, raznolikih hladnih predjela. Mesna lepeza je poprilično velika, a uskoro ubacujemo i plate za dvije ili četiri osobe, kako riblje tako i mesne, kaže nam to Monika.
Svojom su ponudom pokrili sve kategorije pa se tako bez ustručavanja može doći nedjeljom na ručak s obitelji, a korektni su i s cijenama i prihvatljivi pa je ponekad i bolji izbor doći u „The Well“ nego spremati obrok kod kuće.
Što se tiče doručka, u ponudi je od 8 do 12 sati i već se u 12 sati kreće s ručkom, odnosno večerom. No, valja napomenuti za sve one koji vole gotova jela, „The Well“ ima i tu ponudu koja se također mijenja, ovisno o danu.
– To može biti i peka i gregada, čak i škampe na buzaru i srdele na gradelama s blitvom i krumpirom, što ostavlja mogućnost kuharima da od dnevno svježih namirnica naprave gotova jela. No, to gotovo jelo nije samo za marende, već i za ručak, ali i za večeru, kažu nam u „The Well-u“.
Iza svih jela stoji, dakle, tim vrhunskih majstora u svom poslu zbog čijih ćete se jela zasigurno vraćati u ovaj restoran.
Cilj restorana je bio oživjeti park Vruljica i dizajnerski su unijeli park u restoran u sklopu interijera, uz moderno uređenje i opuštajuću i laganu atmosferu.
– Kod odabira imena „The Well“ naglasak je stavljen na bunar koji se nalazi u samom restoranu, a upravo se sami izvor Vruljice nalazi u terasi restorana, rečeno nam je. Upravo će taj dobro poznati bunar imati i svoju ne samo dekorativnu funkciju, već će biti istaknut i kroz izložena pića.
O prekrasnoj terasi ne treba posebno ni pričati jer ona daje poseban naglasak i priliku za uživanje u hrani uz žubor Vruljice.
No, „The Well“ nije samo restoran već je to i mjesto gdje možete doći i popiti kvalitetnu šalicu kave. Uostalom, i otvoren je baš da bude raznolik i to od samog jutra. Zato i jest naglasak na restoran i lounge u jednom.
Na terasi će biti i mogućnost kupnje „coffee to go” u suradnji s Barcaffeom, a najavili su i organizaciju raznih manifestacije gdje će veliki dio fokusa biti na djeci jer je to ipak park u kojeg dolaze generacije i generacije djece i redovito je održavan i uredan. Zbog toga će, napominju, biti nešto novo u Zadru. Više o restoranu možete pogledati i na Facebooku te na Instagramu.