023.hr
Toplinski val i dalje traje, ali stiže promjena: Pljuskovi i osvježenje stižu početkom novog tjedna
Na zadarskoj plaži preminuo stariji muškarac, tijelo izvučeno iz mora
Velika srpanjska prognoza Severe Weather Europe: Toplinski valovi, suša i nagle promjene koje bi vas mogle zateći nespremne
U Zagrebu opet potres: “Čuo se zvuk, kao eksplozija, trajao malo duže”
Procurile cijene hrane i pića za Thompsonov koncert; Što mislite kolike su?
KAKO JE NEKAD BILO Zadarski studenti sagradili pastirsku kuću na Biokovu, pogledajte kako izgleda!
Na Viru djeluje vrhunski ronilački centar, predstavlja ga jedan od najboljih ronilačkih instruktora u Hrvatskoj Dario Duić
Ministarstvo vanjskih poslova preporučilo odgodu svih putovanja u Srbiju
OPET MULJALI S EU NOVCIMA EPPO u Hrvatskoj podigao optužnicu protiv dvije osobe zbog subvencija
JESTE LI JE VIDJELI? Ova žena izbola je dečka 76 puta, a majku je napala i davila; Policija je traži
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Evo nekoliko zanimljivih ideja što napraviti sa jučerašnjim jajima koje niste pojeli

Autor: 023.hr
Objavljeno: 21. travnja 2025.
Čitanje članka: oko 10 min
screenshot
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -
Izdvojeno u ovom tekstu
Punjena jajaRuska salataFrancuska salataZapečena jaja u bešameluTjestenina s jajimaPovrtna tortilja s jajimaPovrtna tortilja s jajimaJaja u curry umakuPita sa špinatom i jajimaTopli sendviči s jajima receptCob salata

Ostatci hrane nakon Uskrsa znaju se vući danima. Prvi dan nakon još nije problem pojesti komad šunke ili koje kuhano jaje, ali nakon toga postaje mukotrpno.

Još gore je što kuhana jaja u hladnjaku mogu trajati maksimalno tjedan dana, pa čekate sve do zadnjeg trena da bi ih iskoristili.

No bez brige, sreća u nesreći je što se kuhana jaja mogu iskoristiti na zaista puno načina, a mi imamo 10 jednostavnih recepata s kojima će to biti najlakše, piše Net.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Punjena jaja

Jaja su uskrsni klasik, a ima li boljeg načina da iskoristite kuhana jaja od punjenih jaja? Jednostavna punjena jaja su ukusna i praktična namirnica koju možete pripremiti za bilo koju prigodu. Recept nije samo brz, već je uvelike prilagodljiv vama i vašim prehrambenim navikama i preferencijama.

Ruska salata

Slična francuskoj, ali s dodatkom mesa, ruska salata je bogatija verzija popularnog priloga. Idealna je za potrošiti višak kuhanih jaja nakon Uskrsa. Često se poslužuje kao predjelo ili prilog, a priprema je jednostavna i može se unaprijed napraviti.

Ruska salata – sastojci:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
  • 4 kuhana jaja
    2 krumpira
  • 2 mrkve
  • 150 g graška
  • 200 g šunke ili kuhane piletine (narezane na kockice)
  • 4 kisela krastavca
  • 200 g majoneze
  • sol i papar

Ruska salata – priprema:

Skuhajte i ohladite krumpir, mrkvu i grašak. Narežite na sitne kockice.

Kuhana jaja, šunku i krastavce također narežite.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke s majonezom, posolite i popaprite.

Dobro ohladite prije posluživanja.

Francuska salata

Ako vam je nakon Uskrsa ostalo kuhanih jaja,francuska salata je savršen način da ih iskoristite. Ovo klasično jelo obično se poslužuje uz pečenja ili kao predjelo, a obožavaju je i djeca i odrasli. Brzo se priprema, a u hladnjaku se može čuvati i do nekoliko dana.

Zapečena jaja u bešamelu

Ovo je idealna hrana za pripremiti kad ne znate što bi s kuhanim jajima, a tražite ukusno i zasitno rješenje. Kremasti bešamel i kuhana jaja zapečeni s malo sira čine savršen ručak ili večeru. Ako vam je ostala hrpa jaja od Uskrsa, evo kako ih možete iskoristiti.

Zapečena jaja u bešamelu – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 30 g maslaca
  • 30 g brašna
  • 400 ml mlijeka
  • sol, papar, muškatni oraščić
  • 50 g ribanog sira (npr. Gauda)

Zapečena jaja u bešamelu priprema:

Napravite bešamel: na otopljenom maslacu lagano popržite brašno, zatim postepeno dodajte mlijeko uz stalno miješanje.

Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Jaja narežite na polovice ili kolutove i stavite u vatrostalnu posudu.

Prelijte bešamelom, pospite sirom i zapecite u pećnici 15-20 minuta na 200 °C dok ne porumene.

Tjestenina s jajima

Tjestenina s jajima je jednostavan, ali ukusan obrok koji može poslužiti kao brzinski ručak ili večera. Ovaj recept je savršen za iskoristiti kuhana jaja koja su ostala nakon Uskrsa, a kombinacija sa svježim povrćem i malo maslinovog ulja daje laganu i hranjivu verziju tjestenine. Ako volite pastu na razne načine, ovo bi vam mogao postati novi omiljeni obrok nakon blagdana.

Tjestenina s jajima – sastojci:

  • 200 g tjestenine
  • 4 kuhana jaja
  • 1 crveni luk
  • 1 paprika
  • 100 g cherry rajčica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica origana
  • sol i papar

Tjestenina s jajima – priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, a zatim je ocijedite.

Luk i papriku narežite na sitne komadiće, a rajčice na polovice.

Na maslinovom ulju propržite povrće dok ne omekša.

Jaja ogulite i narežite na kockice, pa ih dodajte u tavu s povrćem.

Dodajte kuhanu tjesteninu, začinite oregano, solju i paprom te dobro promiješajte.

Poslužite toplo.

Povrtna tortilja s jajima

Ova povrtna tortilja s jajima je odličan način da iskoristite kuhana jaja za zdrav, ali ukusan obrok. Svestran je recept koji možete prilagoditi povrćem koje imate pri ruci. Jaja nisu tu samo da se iskoriste, ona su i odličan dodatni izvor proteina.

Povrtna tortilja s jajima

Ova povrtna tortilja s jajima je odličan način da iskoristite kuhana jaja za zdrav, ali ukusan obrok. Svestran je recept koji možete prilagoditi povrćem koje imate pri ruci. Jaja nisu tu samo da se iskoriste, ona su i odličan dodatni izvor proteina.

Povrtna tortilja s jajima – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 2 tortilje
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 1 crveni luk
  • 100 g sira (po izboru)
  • sol i papar

Povrtna tortilja s jajima – priprema:

Povrće (papriku, tikvicu i luk) narežite na male komadiće.

Na malo maslinovog ulja propržite povrće dok ne omekša.

Jaja ogulite i narežite na ploške.

Tortilje stavite u tavu i punite ih prženim povrćem i jajima, a na kraju dodajte naribani sir.

Tortilje preklopite i pržite s obje strane dok sir ne počne topiti.

Poslužite odmah.

Jaja u curry umaku

Ovaj recept s kuhanim jajima u curry umaku savršen je za ljubitelje začinjene hrane. Curry se savršeno slaže s jajima – dokaz tome je i popularan trend gdje se punjena jaja rade s dodatnom curry praha u žumanjke. Ako tražite jednostavan način da obogatite jela od kuhanih jaja, ovo je pravi izbor.

Jaja u curry umaku – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica curry praha
  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žličica garam masale
  • sol i papar

Jaja u curry umaku – priprema:

Na maslacu propržite luk i češnjak dok ne omekšaju.

Dodajte curry prah i garam masalu, pa sve promiješajte.

Ulijte kokosovo mlijeko i pustite da kuha na laganoj vatri nekoliko minuta.

Jaja ogulite, narežite na ploške i dodajte u umak.

Pustite da se sve kuha još 5-10 minuta, začinite po ukusu solju i paprom.

Poslužite s rižom.

Pita sa špinatom i jajima

Pita sa špinatom i jajima možda je nešto što ste prije pripremali, ali s kuhanima jajima vjerojatno rjeđe. Ovaj recept kombinira ostatke od Uskrsa i svježi špinat u hrskavom lisnatom tijestu. Možete je poslužiti kao glavno jelo ili kao lagani obrok za večeru i čak doručak.

Pita sa špinatom i jajima – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 300 g špinata
  • 1 luk
  • 100 g feta sira
  • 2 lista lisnatog tijesta
  • 1 sirovo jaje (za premazivanje)
  • sol i papar

Pita sa špinatom i jajima – priprema:

Na maslacu propržite luk dok ne postane staklast.

Dodajte oprani špinat i kuhajte dok ne omekša, pa ga ocijedite od tekućine.

Jaja ogulite i narežite na kockice.

U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, jaja, feta sir, sol i papar.

Na papir za pečenje stavite prvo jedan list lisnatog tijesta, stavite nadjev, pa prekrijte drugim listom tijesta.

Premažite gornji dio jajetom i pecite u pećnici na 200 °C 25-30 minuta.

Poslužite toplo.

Topli sendviči s jajima recept

Nekad je najjednostavnije rješenje ono najbolje. Topli sendviči s jajima savršen su način da iskoristite preostala kuhana jaja, a istovremeno uživate u ukusu toplog, hrskavog sendviča. Ovaj recept je brz i jednostavan, a idealan je za doručak ili brzi ručak.

Topli sendviči s jajima – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 4 kriške kruha
  • 50 g sira
  • maslac
  • 1 žlica senfa
  • sol i papar

Topli sendviči s jajima – priprema:

Jaja ogulite i narežite na ploške.

Na tavi tostirajte kriške kruha s malo maslaca s obje strane.

Na svaku krišku kruha stavite ploške jaja, senf, i pospite naribanim sirom.

Zatvorite sendviče i tostirajte dok sir ne počne topiti.

Poslužite odmah.

Cob salata

Cob salata je klasična američka salata koja kombinira različite sastojke, uključujući kuhana jaja, kako bi stvorila bogat i zasitan obrok. U ovom receptu, jaja imaju glavnu ulogu i to s razlogom. Salata s njima postaje kremasta i puna. Ovo jelo može se poslužiti za obiteljski obrok ili kao hrskavi, zdravi ručak.

Cob salata – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 1 salata (po izboru)
  • 100 g kuhane piletine
  • 2 rajčice
  • 1 avokado
  • 100 g slanine
  • 1/2 šalice kukuruza
  • 3 žlice majoneze
  • sol i papar

Cob salata – priprema:

Piletinu ispecite i narežite na kockice.

Slaninu pržite dok ne postane hrskava, pa je narežite na male komadiće.

Jaja ogulite i narežite na ploške.

U velikoj zdjeli složite povrće, piletinu, rajčicu, kukuruz, avokado i jaja.

Prelijte s majonezom, posolite i popaprite, te poslužite, savjetuje Net.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:jajareceptiuskrs
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Upozorenje liječnika: Ove tri skupine lijekova mogu biti opasne tijekom toplinskih valova!

Lifestyle

Srpanjske astro prognoze: Od pojačanih strasti do poslovnih izazova za sve znakove

Lifestyle

Prije nego što izađete iz klimatiziranog prostora na vrućinu, obavezno napravite ovu stvar!

Lifestyle

Namirnice koje čuvaju mozak: Što jesti za bolju koncentraciju i zdravlje živčanog sustava

Lifestyle

Vrućina u stanu? Ovaj jednostavan trik s ledenom bocom može sniziti temperaturu i do 3 stupnja

Lifestyle

VJEROVALI ILI NE Znanstveno potvrđeno: Čarape vam mogu pomoći da lakše zaspite tijekom toplinskog vala

Lifestyle

Mislili ste da je samo voda ključ hidratacije? Ove tekućine i namirnice iznenadit će vas!

Lifestyle

Opekline od sunca nisu prolazne: Šteta se gomila i može vas koštati života!

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka