023.hr
Dalmacija u petak na udaru sunca: UV indeks vrlo visok, temperature do 33 °C!
Zadar uvjerljivo pobijedio Split i poveo 1:0 u finalu FAVBET Premijer lige
Ministarstvo obrane zapošljava doktore, ekonomiste, psihologe, inženjere, evo uvjeta
U Zadarskoj županiji nastupila zabrana paljenja vatre na otvorenom, za kršitelje visoke kazne
Predložite policiji lokacije za 24-satni pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranja vozača na droge
U hrvatske kaznionice stižu interventni timovi, evo što će im biti zadatak
Daniel Radeta traži odgovore: “Što se točno događa u Zadru, tko je odgovoran za ovaj cirkus i koje će biti posljedice?”
Mirovinski sustav prenapregnut, u Zadru skoro dva radnika na jednog umirovljenika
FOTO Uređuje se igralište Područne škole Puntamika
32 kućanstva u županiji dobit će solarne elektrane, potpisani ugovori
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Evo nekoliko zanimljivih ideja što napraviti sa jučerašnjim jajima koje niste pojeli

Autor: 023.hr
Objavljeno: 21. travnja 2025.
Vrijeme čitanja: oko 10 min
screenshot
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -
Izdvojeno u ovom tekstu
Punjena jajaRuska salataFrancuska salataZapečena jaja u bešameluTjestenina s jajimaPovrtna tortilja s jajimaPovrtna tortilja s jajimaJaja u curry umakuPita sa špinatom i jajimaTopli sendviči s jajima receptCob salata

Ostatci hrane nakon Uskrsa znaju se vući danima. Prvi dan nakon još nije problem pojesti komad šunke ili koje kuhano jaje, ali nakon toga postaje mukotrpno.

Još gore je što kuhana jaja u hladnjaku mogu trajati maksimalno tjedan dana, pa čekate sve do zadnjeg trena da bi ih iskoristili.

No bez brige, sreća u nesreći je što se kuhana jaja mogu iskoristiti na zaista puno načina, a mi imamo 10 jednostavnih recepata s kojima će to biti najlakše, piše Net.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Punjena jaja

Jaja su uskrsni klasik, a ima li boljeg načina da iskoristite kuhana jaja od punjenih jaja? Jednostavna punjena jaja su ukusna i praktična namirnica koju možete pripremiti za bilo koju prigodu. Recept nije samo brz, već je uvelike prilagodljiv vama i vašim prehrambenim navikama i preferencijama.

Ruska salata

Slična francuskoj, ali s dodatkom mesa, ruska salata je bogatija verzija popularnog priloga. Idealna je za potrošiti višak kuhanih jaja nakon Uskrsa. Često se poslužuje kao predjelo ili prilog, a priprema je jednostavna i može se unaprijed napraviti.

Ruska salata – sastojci:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
  • 4 kuhana jaja
    2 krumpira
  • 2 mrkve
  • 150 g graška
  • 200 g šunke ili kuhane piletine (narezane na kockice)
  • 4 kisela krastavca
  • 200 g majoneze
  • sol i papar

Ruska salata – priprema:

Skuhajte i ohladite krumpir, mrkvu i grašak. Narežite na sitne kockice.

Kuhana jaja, šunku i krastavce također narežite.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke s majonezom, posolite i popaprite.

Dobro ohladite prije posluživanja.

Francuska salata

Ako vam je nakon Uskrsa ostalo kuhanih jaja,francuska salata je savršen način da ih iskoristite. Ovo klasično jelo obično se poslužuje uz pečenja ili kao predjelo, a obožavaju je i djeca i odrasli. Brzo se priprema, a u hladnjaku se može čuvati i do nekoliko dana.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Zapečena jaja u bešamelu

Ovo je idealna hrana za pripremiti kad ne znate što bi s kuhanim jajima, a tražite ukusno i zasitno rješenje. Kremasti bešamel i kuhana jaja zapečeni s malo sira čine savršen ručak ili večeru. Ako vam je ostala hrpa jaja od Uskrsa, evo kako ih možete iskoristiti.

Zapečena jaja u bešamelu – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 30 g maslaca
  • 30 g brašna
  • 400 ml mlijeka
  • sol, papar, muškatni oraščić
  • 50 g ribanog sira (npr. Gauda)

Zapečena jaja u bešamelu priprema:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Napravite bešamel: na otopljenom maslacu lagano popržite brašno, zatim postepeno dodajte mlijeko uz stalno miješanje.

Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Jaja narežite na polovice ili kolutove i stavite u vatrostalnu posudu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Prelijte bešamelom, pospite sirom i zapecite u pećnici 15-20 minuta na 200 °C dok ne porumene.

Tjestenina s jajima

Tjestenina s jajima je jednostavan, ali ukusan obrok koji može poslužiti kao brzinski ručak ili večera. Ovaj recept je savršen za iskoristiti kuhana jaja koja su ostala nakon Uskrsa, a kombinacija sa svježim povrćem i malo maslinovog ulja daje laganu i hranjivu verziju tjestenine. Ako volite pastu na razne načine, ovo bi vam mogao postati novi omiljeni obrok nakon blagdana.

Tjestenina s jajima – sastojci:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
  • 200 g tjestenine
  • 4 kuhana jaja
  • 1 crveni luk
  • 1 paprika
  • 100 g cherry rajčica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica origana
  • sol i papar

Tjestenina s jajima – priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, a zatim je ocijedite.

Luk i papriku narežite na sitne komadiće, a rajčice na polovice.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Na maslinovom ulju propržite povrće dok ne omekša.

Jaja ogulite i narežite na kockice, pa ih dodajte u tavu s povrćem.

Dodajte kuhanu tjesteninu, začinite oregano, solju i paprom te dobro promiješajte.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Poslužite toplo.

Povrtna tortilja s jajima

Ova povrtna tortilja s jajima je odličan način da iskoristite kuhana jaja za zdrav, ali ukusan obrok. Svestran je recept koji možete prilagoditi povrćem koje imate pri ruci. Jaja nisu tu samo da se iskoriste, ona su i odličan dodatni izvor proteina.

Povrtna tortilja s jajima

Ova povrtna tortilja s jajima je odličan način da iskoristite kuhana jaja za zdrav, ali ukusan obrok. Svestran je recept koji možete prilagoditi povrćem koje imate pri ruci. Jaja nisu tu samo da se iskoriste, ona su i odličan dodatni izvor proteina.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Povrtna tortilja s jajima – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 2 tortilje
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 1 crveni luk
  • 100 g sira (po izboru)
  • sol i papar

Povrtna tortilja s jajima – priprema:

Povrće (papriku, tikvicu i luk) narežite na male komadiće.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Na malo maslinovog ulja propržite povrće dok ne omekša.

Jaja ogulite i narežite na ploške.

Tortilje stavite u tavu i punite ih prženim povrćem i jajima, a na kraju dodajte naribani sir.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Tortilje preklopite i pržite s obje strane dok sir ne počne topiti.

Poslužite odmah.

Jaja u curry umaku

Ovaj recept s kuhanim jajima u curry umaku savršen je za ljubitelje začinjene hrane. Curry se savršeno slaže s jajima – dokaz tome je i popularan trend gdje se punjena jaja rade s dodatnom curry praha u žumanjke. Ako tražite jednostavan način da obogatite jela od kuhanih jaja, ovo je pravi izbor.

Jaja u curry umaku – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica curry praha
  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žličica garam masale
  • sol i papar

Jaja u curry umaku – priprema:

Na maslacu propržite luk i češnjak dok ne omekšaju.

Dodajte curry prah i garam masalu, pa sve promiješajte.

Ulijte kokosovo mlijeko i pustite da kuha na laganoj vatri nekoliko minuta.

Jaja ogulite, narežite na ploške i dodajte u umak.

Pustite da se sve kuha još 5-10 minuta, začinite po ukusu solju i paprom.

Poslužite s rižom.

Pita sa špinatom i jajima

Pita sa špinatom i jajima možda je nešto što ste prije pripremali, ali s kuhanima jajima vjerojatno rjeđe. Ovaj recept kombinira ostatke od Uskrsa i svježi špinat u hrskavom lisnatom tijestu. Možete je poslužiti kao glavno jelo ili kao lagani obrok za večeru i čak doručak.

Pita sa špinatom i jajima – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 300 g špinata
  • 1 luk
  • 100 g feta sira
  • 2 lista lisnatog tijesta
  • 1 sirovo jaje (za premazivanje)
  • sol i papar

Pita sa špinatom i jajima – priprema:

Na maslacu propržite luk dok ne postane staklast.

Dodajte oprani špinat i kuhajte dok ne omekša, pa ga ocijedite od tekućine.

Jaja ogulite i narežite na kockice.

U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, jaja, feta sir, sol i papar.

Na papir za pečenje stavite prvo jedan list lisnatog tijesta, stavite nadjev, pa prekrijte drugim listom tijesta.

Premažite gornji dio jajetom i pecite u pećnici na 200 °C 25-30 minuta.

Poslužite toplo.

Topli sendviči s jajima recept

Nekad je najjednostavnije rješenje ono najbolje. Topli sendviči s jajima savršen su način da iskoristite preostala kuhana jaja, a istovremeno uživate u ukusu toplog, hrskavog sendviča. Ovaj recept je brz i jednostavan, a idealan je za doručak ili brzi ručak.

Topli sendviči s jajima – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 4 kriške kruha
  • 50 g sira
  • maslac
  • 1 žlica senfa
  • sol i papar

Topli sendviči s jajima – priprema:

Jaja ogulite i narežite na ploške.

Na tavi tostirajte kriške kruha s malo maslaca s obje strane.

Na svaku krišku kruha stavite ploške jaja, senf, i pospite naribanim sirom.

Zatvorite sendviče i tostirajte dok sir ne počne topiti.

Poslužite odmah.

Cob salata

Cob salata je klasična američka salata koja kombinira različite sastojke, uključujući kuhana jaja, kako bi stvorila bogat i zasitan obrok. U ovom receptu, jaja imaju glavnu ulogu i to s razlogom. Salata s njima postaje kremasta i puna. Ovo jelo može se poslužiti za obiteljski obrok ili kao hrskavi, zdravi ručak.

Cob salata – sastojci:

  • 4 kuhana jaja
  • 1 salata (po izboru)
  • 100 g kuhane piletine
  • 2 rajčice
  • 1 avokado
  • 100 g slanine
  • 1/2 šalice kukuruza
  • 3 žlice majoneze
  • sol i papar

Cob salata – priprema:

Piletinu ispecite i narežite na kockice.

Slaninu pržite dok ne postane hrskava, pa je narežite na male komadiće.

Jaja ogulite i narežite na ploške.

U velikoj zdjeli složite povrće, piletinu, rajčicu, kukuruz, avokado i jaja.

Prelijte s majonezom, posolite i popaprite, te poslužite, savjetuje Net.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
Oznake:jajareceptiuskrs
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Šok za ljubitelje piletine: I bijelo meso može biti opasno za zdravlje!

Lifestyle

Jeste li čuli za ‘prirodni Ozempic’? Evo što znanstvenici misle o tome…

Lifestyle

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Lifestyle

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lifestyle

SEZONA KRPELJA Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Lifestyle

Bez najave mijenjali okus: Coca-Cola tiho promijenila recepturu jednog od svojih najpopularnijih pića!

Zadar

Povećan broj turista za uskršnje blagdane, najviše noćenja zabilježeno i u Zadru

Lifestyle

VELIKI TEST OTKRIVA Najbolji deterdžent za bijelo rublje košta samo 16 centi, zaboravite na skupe marke!

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka