Nedavno održani Zadar Wine Festival bio nam je prilika da se susretnemo s blogerom, novinarom i kolumnistom Domagojem Jakopovićem Ribafishom.
Ni on, kao ni brojni drugi, nije propustio ovu manifestaciju na kojoj se slavi dobra kapljica jer, dakako, uz dobro spizu uvijek ide i dobra kapljica.
A obzirom da on zna gdje se može fino prezalogajiti, pitali smo ga da nam kaže koji su njegovi favoriti kad je Zadar u pitanju.
– Imam taj divan posao, a to je da jedem i pijem po kućama i pišem o tome i širim samo dobre vijesti. Moram priznati da nisam predugo bio u Zadru i vratit ću se na neke stvari kojih se sjećam od prije, ali zadnjih godinu, dvije dana nisam se baš kretao ovdje, mea culpa. Svakako bih izdvojio, nije baš u Zadru, ali je u Vrsima, Capo grill. To su ljudi koje znam iz Zagreba i šire jednu divnu priču za sve nas koji volimo roštilj, fantastično mljeveno meso, punjeni lungići, ali po meni i dalje najbolji juneći repovi. Znači, juhice, onako guste čorbaste, to je, po meni, broj jedan. Svakako i “Pet bunara”, pozdravio bih i vlasnika i njegovu sestru, divne ljude. Bio sam par puta i stvarno se savršeno najeo, fine dining, lijepa i kvalitetna priča, otkriva nam Ribafish.
No, nešto je posebno pohvalio.
– Ono što je mene iznenadilo, a nisam znao, da se u Zadru možete pustiti ispod kuće i naručiti pola kile odojka, pola kila janjetine i jednostavno doći doma u stan ili sjesti na klupu i uživati u savršenom životu. To je nešto što fali mom Zagrebu.
Ipak, nikad ne zaboravi i neku kvalitetnu kapljicu.
– Ja sam čovjek od društva i dobrog raspoloženja, a mislim da je vino nešto između unutra da se uvijek može naći. Ne odbijam ni dobru rakiju, obožavam pivo, sommelier sam za pivo, ali “in vino veritas”.
Cijeli razgovor s Ribafishom pogledajte u nastavku: