Dubai čokolada postala je apsolutni hit. Pokorila je internet, napunila dućane, zavladala adventima.
Zbog toga je Coolinarika objavila recept kako biste je mogli napraviti i sami kod kuće.
Sastojci
- 400 g čokolade
- 30 g maslaca
- 150 g kadaifa
- 200 g kreme od pistacija
Priprema
Otopi maslac u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj usitnjeni kadaif i tostiraj ga dok ne postane zlatan i hrskav. Pazi da ne zagori! Makni s vatre i ostavi da se ohladi.
U posudi prikladnoj za mikrovalnu ili na pari otopi čokoladu dok ne postane glatka i sjajna.
U kalup po izboru (najbolje silikonski) ulij tanak sloj otopljene čokolade i premaži i stranice kalupa. Stavi u hladnjak na 10 minuta da se čokolada stvrdne.
U zdjeli pomiješaj tostirani kadaif s kremom od pistacija dok ne dobiješ homogenu smjesu.
Izvadi kalup s čokoladom iz hladnjaka. Napuni svaki prostor kalupa slojem smjese od kadaifa i pistacija, ostavljajući malo mjesta za završni sloj čokolade. Žlicom poravnaj smjesu.
Prelij preostalom otopljenom čokoladom preko smjese od kadaifa, ravnomjerno je raspoređujući. Vrati kalup u hladnjak i ostavi da se stvrdne 30 minuta do 1 sat.
Pažljivo izvadi čokoladne komade iz kalupa. Čuvaj ih u hladnjaku do posluživanja, piše Coolinarika na njihovom Facebooku.