023.hr
POKUŠAJ UBOJSTVA U BRIŠEVU Ozlijeđen muškarac, policija uhitila osumnjičenog
Iz poznatog trgovačkog lanca povlače se iz prodaje cipele jer se utvrdilo da su kancerogene!
Nastavlja se filmsko ljeto u Kino Zoni; Večeras projekcije filmova “Južina” i “Žarko, razmazit ćeš dite!”
Večeras na 3. Zadarskom festivalu monodrame “Priče iz Vukovara” Siniše Glavaševića i “Želim” Gillian Anderson
GRADONAČELNIK NAJAVIO Ide sufinanciranje radnih bilježnica, povećavaju se plaće zaposlenicima vrtića, kao i pomoćnicima u nastavi
Zadarskim umirovljenicima stiže trajni mjesečni dodatak na mirovinu; Za to do kraja godine izdvojeno 500.000 eura
NIKAD VEĆI Erlić predstavio proračun za ovu godinu vrijedan više od 150 milijuna eura: “Fokus na obitelj, mlade, socijalna prava i umirovljenike”
Oslobađanje proračuna napokon donosi izgradnju tri vrtića i gradnju škole na Crvenim kućama
NOSI SE KAMEN SLOBODE Organizatori Festivala Nosi se pozivaju na mirni prosvjed u subotu u Benkovcu
GALERIJA Ministarstvo obrane predstavilo novi besposadni zrakoplovni sustav Bayraktar
Benkovački srednjoškolci u novu školsku godinu s novim parketom u sportskoj dvorani
JEZIVO UPOZORENJE Atlantska struja slabi – Europi prijete ledene zime i sušna ljeta
VELIKI PAD GOOGLE USLUGA Ne radi tražilica, Gmail i cijeli niz drugih usluga ovog internet diva!
Zadar domaćin simpozija posvećenog novim metodologijama fizioterapije i drugih tretmana za osobe operirane od raka dojke
Objavljena velika prognoza za jesen u Hrvatskoj, ljubiteljima hladnijeg vremena ovo se baš neće svidjeti
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Vaš pire može biti još kremastiji, ako umjesto hrpe maslaca i mlijeka dodate ovaj sastojak

Autor: 023.hr
Objavljeno: 20. kolovoza 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Shutterstock/Pixel-Shot
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Najjednostavniji način da napravite ovo mekano i izdašno jelo je da skuhate krumpir i zgnječite ga dok ne postane glatko, ali svaki kuhar koji cijeni okus znat će da je kremasti dodatak neophodan za najbolje rezultate.

Dok se mnogi ljudi okreću maslacu, vrhnju i mlijeku za svilenkasti pire krumpir, maestro okusa, ponudio je alternativni sastojak.

Razgovarajući za britanski Express, Phil Bianchi kaže da postoje četiri koraka koja nikada ne preskače kada ih radi kod kuće.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Prvo i najvažnije, Phil je pozvao ljubitelje pirea da “smanje s mliječnim proizvodima” i umjesto toga koriste aromatizirano ulje.

“Ljudi često dodaju previše mlijeka, maslaca i vrhnja, misleći da će tako postati glatkiji i pahuljastiji – nije tako! Koji god mliječni proizvod dodate, pazite da bude u jednakim dijelovima i nemojte pretjerivati”, kazao je Bianchi.

“Umjesto toga, dodajte malo okusa. Nakon što ste smanjili količinu mliječnih proizvoda, dodajte malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i malo iscijeđenog svježeg limuna ili upotrijebite maslinovo ulje s infuzijom, poput maslinovog ulja od ružmarina i češnjaka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Dodatna tekućina ključ je za izuzetno glatki pire krumpir, a ima i svježiji okus, savršen za sve ljetne recepte na bazi pirea”.

Recept za kremasti pire krumpir

Sastojci

  • dva velika krumpira, oguljena i nasjeckana na kockice,
  • jedna žlica maslaca s jednakim dijelovima mlijeka ili vrhnja (nikada oboje),
  • dobro pokapati maslinovim uljem,
  • malo svježeg limuna.

Metoda

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Što se tiče izrade savršenog pire krumpira, tehnika je jednako važna kao i okus. Prvo ogulite krumpire i pažljivo ih narežite.

“Pokušajte rezati komade krumpira prilično ravnomjerno tako da se sve skuha u isto vrijeme. Definitivno nemojte koristiti jako male krumpire jer će se pretvoriti u kašu, a ne u pire – velika razlika!”

Krumpire dodajte u veliki lonac kipuće vode s dosta soli. “Kao i kod tjestenine, za krumpire želite vodu koja je slana i slana. Toje najbolji način za dodavanje slanog okusa”, rekao je Phil.

Kad voda prokuha, smanjite vatru i ostavite krumpir da se kuha oko 15-20 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša.

Kad je krumpir kuhan, dobro ga ocijedite i vratite u lonac. Pustite ih da odstoje minutu kako bi višak vlage ispario.

Dodajte maslac i mlijeko ili vrhnje u tavu i zgnječite krumpir gnječilicom za krumpir ili vilicom

Postupno dodajte maslinovo ulje u pire krumpir, mutite dok ne postignete željenu gustoću. Možete dodati više ili manje ulja ovisno o želji.

“Promijenite sastojke: ne morate biti jednostavni sa svojim pire krumpirom, zašto ne biste dodali i druge sastojke kao što su parmezan, čili pahuljice, senf ili peršin. Izraženiji okusi će nesumnjivo impresionirati goste”, predložio je za kraj, prenosi N1.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:hranakrumpirnamirnicepire
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Vijesti

Država kupuje 500 tona hrane, od sira i konzervi do tjestenine i riže

Lifestyle

MJESEČNI HOROSKOP Rujan donosi povratak rutini, unutarnja preispitivanja i iznenađenja u ljubavi i poslu

Lifestyle

Tisuće ljudi godišnje strada jer rade ovo tijekom lošeg vremena – radite li i vi?

Lifestyle

Samo jedna šalica kave može smanjiti učinkovitost antibiotika – prestanite ih piti zajedno!

Lifestyle

STRAŠNO! Pogledajte što se sve nalazi u omiljenim chicken nuggetsima

Lifestyle

Japanska tajna zdravlja: Šetnja šumom koja jača srce i um

Lifestyle

IMENA KOJA NOSE SVECI Donosimo 15 prijedloga za djevojčice i dječake s posebnom simbolikom

Zadar

SAMO A’MARE, BOTANIST I PIZZARA? Turisti u Zadru očajni: “Imamo celijakiju, gdje jesti bez glutena?” – odgovori nisu baš ohrabrujući

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka