Espresso tonico ledena je kava na meksički način. Kad uprži sunce, ledeni tonik i espresso poslužuju se s ledom pa se pijuckaju ispod sombrera.
Šećer nije potrebno dodavati jer se već nalazi u gaziranom piću, a mjehurići daju dodatnu dozu osvježenja, čak i kad se led otopi.
Kod pripreme pića nema pravila, ovisno o ukusu nekima više odgovara tonik s đumbirom, drugi daju prednost grejpu, a neki biraju klasiku.
Ako su vam dva espressa kofeinska bomba, zadržite se na jednom te ga ulijte u čašu s ledom i tonikom kad se ohladi.
Budući da su u igri samo dva sastojka, slast pića ovisi upravo o kvaliteti namirnica i umijeću pripreme kave – a trud se nagrađuje.
Redoslijed je također važan jer dodavanjem kave u tonik dobit ćete pjenušavije piće. Kako biste to postigli, ulijte espresso odjednom u čašu, odnosno izbjegnite polagano ulijevanje.
Prema želji možete dodati i malo limuna ili limete, piše Punkufer.