Za sve ljubitelje azijske i mediteranske kuhinje, tu je nova zanimljiva destinacija gdje ćete moći uživati u fuziji ovih dviju kuhinja. Naime, riječ je o restoranu Antiquus, koji se nalazi na Poljani Ivana Pavla Drugog, na Zadranima dobro poznatoj lokaciji.
Ovakvo nešto do sad nismo imali prilike okusiti u našem gradu, posebice kad su u pitanju fuzije ovakvog tipa, ali upravo zato je Antiquus jedinstven i bit će zanimljiv svim ljubiteljima dobre hrane, ali i dobre kapljice.
Ono što ovo mjesto čini drukčijim je upravo taj “fusion”, pa ima spektakularnu ponudu s Dalekog istoka s naglaskom na sushi, ali to nije sve – ponuda se širi na riblje i mesne specijalitete koje potpisuje poznati chef Severin Terzić.
Dakle, jelovnik je zamišljen kao fuzija, ali će i izlaziti iz okvira s ponudom za one koji ne preferiraju azijsku kuhinju pa oni imaju dobar izbor.
– Što se tiče Azije, mislim da možemo ponuditi nešto što drugi nemaju, a to su i korejska jela, veliki je izbor sushi rolica, a na prvo bih mjesto stavio podatak da koristimo najkvalitetnije namirnice, odnosno isključivo plavorepu tunu jer nam je kvaliteta namirnice na prvom mjestu, napominje chef Terzić.
Dakako, jelovnik je prebogat jelima i okusima, pa je stoga najjednostavnije otići u Antiquus i probati.
No, kako navode u restoranu, valja naglasiti kako nisu isključivo azijski restoran. Uigran tim ovog chefa osmislilo je šest ozbiljnih jela za ljubitelje fine dininga, uz uparena vina.
Obzirom da Terzić iza sebe ima jako puno godina iskustva rada u restoranima, hotelskim kućama, na brodovima, pa i kao privatni chef, s najboljim suradnicima je stvarao i ovaj jelovnik za kojeg jedva čeka da ga gosti probaju. Koncept je zamišljen i da se hrana može međusobno dijeliti, odnosno da se može više tog naručiti i isprobavati.
Inspirirani domaćom kuhinjom, Mediteranom, lokalnim namirnicama te tunom iz ovdašnjih hranilišta, uz neizostavni dodir Azije, restoran Antiquus pružit će vam nezaboravno gastro iskustvo upravo stoga što ovakav tip ponude još nismo imali u našem gradu. Ovo je, naime, prvi tip takve vrste “fusion” restorana u Zadru koji nudi nešto što je totalno drukčije.
Obzirom na to, jelovnik nudi i jela od tjestenine, zatim janjetine, tu je i file sabljarke, hobotnica, rižoto. No, svi koji vole azijski dio priče, moći će probati fini sushi, ali i neka jela koja im možda do sad nisu bila dostupna, poput singapurskih, a svakako je zanimljiv za isprobati i korejski grill.
Sve to, dakako, prati i bogata ponuda poznatih hrvatskih vina, a čak je i vinska karta osmišljena na drukčiji način jer prikazuje kartu Hrvatske s označenim vinima koja su u ponudi iz svake od hrvatskih regije, od pošipa do graševine, malvazije i sl.
Lokaciju restorana domaći ljudi već dobro znaju, a valja reći da će i dalje moći uživati u ispijanju kave, i to premium kave, na ovoj prekrasnoj poziciji, i to u novom poboljšanom i prekrasno uređenom ambijentu.
Restoran će raditi cijelu godinu, najavili su, i stoga planiraju gastroponudom pratiti sezonske namirnice te ih nuditi na jelovniku.
Vlasnik restorana Toni Crnjac najavio je nakon sezone i tematske gastro večeri s gostovanjima poznatih hrvatskih kuhara.
– Osim sjajne gastronomske ponude, naši gosti moći će uživati u prekrasnom pogledu na drevnu crkvu sv. Donata s jedne strane, a s druge na rivu, more i najljepši zalazak sunca, poručili su.
Sve riječi ne mogu dovoljno predočiti koliko su jelovnik i ponuda Antiquusa zanimljivi pa je stoga najbolje da sami istražite ovu novu zadarsku gastro priču i tako se uvjerite i osobno i u sve ideje šefa Terzića.