023.hr
Poznati dobitnici nagrada i priznanja Grada Zadra: Među laureatima Nikola Bašić i Tim za intervencijsku kardiologiju
Jurio 241 km/h kod Posedarja, a dvojica po selu “letjeli” 140 na sat: Zadarska policija dijelila masne kazne i zabrane vožnje
Zadar u Podgorici traži prekid “crnog” niza: U subotu protiv moćne Budućnosti VOLI nakon tri godine bez pobjede
U Benkovcu održana konferencija o ulozi žena u razvoju ruralnih područja Zadarske županije
Mladi predložili prioritete mjera i aktivnosti Programa za mlade Grada Zadra
Čistoća uputila apel građanima: Građevinsku šutu ne bacajte u kontejnere za smeće, odložite je besplatno u reciklažnim dvorištima!
Znate li što se danas obilježava? Evo zašto se slavi Halloween, noć vještica, bundeva i tajanstvenih priča
Dio vozača s B kategorijom morat će na dodatnu obuku prema novim pravilima Europske unije
Župan Bilaver s predstavnicima zdravstvenih ustanova: “Zajedničkim djelovanjem do učinkovitijeg sustava”
Bilaver s hotelijerima o razvoju cjelogodišnjeg turizma: Zimski letovi i ulaganja u kadrove ključni za održiv rast
Pijan i bez dokumenata vrijeđao policajce u Zadru: 62-godišnjak vozio unatoč poništenoj vozačkoj dozvoli
Na Viru uskoro 61 novi usporivač prometa: Projekt vrijedan više od 200 tisuća eura podiže sigurnost na otočnim cestama
Promjenjiv početak studenoga: Vikend stabilan, a početkom tjedna stiže kiša i pad temperature
Gradski i županijski vijećnici dali punu podršku vodstvu Opće bolnice Zadar: “Sve što smo vidjeli je impresivno!”
Nova medalja i odličan nastup trećeg dana Europskog prvenstva u Portugalu: Zlatna Lucija Mijolović!
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Imamo par trikova kako da vam kruh ostane svjež nekoliko dana

Autor: 023.hr
Objavljeno: 8. srpnja 2024.
Čitanje članka: oko 2 min
Image by congerdesign from Pixabay
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -
Izdvojeno u ovom tekstu
  • Razlike u različitim vrstama kruha
  • Kako znati da vam se kruh pokvario?
  • Savjeti za produljivanje roka trajanja vašeg kruha

Prema stručnjakinji Kaithleen Robbins, narezani kruh treba čuvati na sobnoj temperaturi ako ga planirate pojesti unutar deklariranog roka trajanja.

Ako ne planirate odmah jesti kruh, potrebno ga je skladištiti na hladnom i suhom mjestu kao što je smočnica. Robbins dodaje kako je bitno dobro zatvoriti vrećicu kruha, kako bi se spriječio ulazak zraka.

To će spriječiti vlagu i produljiti trajanje vašeg kruha.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Razlike u različitim vrstama kruha

Sadržaj vlage u kruhu razlikuje se ovisno o vrsti brašna.

“Kruh od cjelovitih žitarica, s većim udjelom vlage, može imati kraći rok trajanja na sobnoj temperaturi u usporedbi s bijelim kruhom koji traje dulje zbog nižeg sadržaja vlage”, objašnjava Robbins.

Kako znati da vam se kruh pokvario?

Najočitiji znak da trebate baciti kruh je ako vidite plijesan.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Plijesan se može pojaviti u obliku nejasnih mrlja u raznim bojama po cijelom kruhu”, objašnjava Robbins.

Čak i ako je plijesan samo na jednoj kriški kruha, bacite ga.

Plijesan se može zadržati i kontaminirati druge dijelove kruha čak i ako je ne vidite.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Nadalje, ako osjetite bilo kakve čudne mirise ili ako je vaš kruh pretjerano tvrd, vrijeme je da ga bacite.

Savjeti za produljivanje roka trajanja vašeg kruha

“Zamrzavanje kruha najučinkovitiji je način za očuvanje proizvoda bez gubitka kvalitete”, kaže Robbins, uz napomenu da ga se mora čuvati u hermetički zatvorenoj posudi.

Kruh trebate iskoristiti u roku od tri mjeseca, a pri odmrzavanju najbolje ga je ostaviti u hladnjaku preko noći, piše Metro portal.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:hranakruhsvježina
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Zadarski Selected Croatia nominiran za prestižnu nagradu “Kolektiv godine”

Vijesti

Domaća proizvodnja na koljenima; Uvozimo 2,5 puta više hrane

Vijesti

Dućani u Hrvatskoj bacili u smeće čak 62.000 tona hrane

Lifestyle

Sezona viroza pred vratima: Topli čajevi kao tihi saveznici u borbi protiv gripe i prehlade

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan kave: Napitak koji osvaja svijet, ali nije za svakoga

Lifestyle

ŠTO VAS ČEKA U LISTOPADU Velike životne promjene, introspektiva i prilike koje se ne propuštaju

Lifestyle

Proroci predviđaju mračne događaje u 2025.: Spominju Treći svjetski rat, smrtonosne bolesti i sukob ljudi i strojeva!

Lifestyle

VRIJEME JE ZA ALARM! Umjetna svjetlost utječe na zdravlje djece više nego što smo to mogli zamisliti

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
- OGLAS -
Ad imageAd image
- PROMO -
Ad imageAd image
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka