Profesionalni kuhari preporučuju jedan trik koji, kažu, garantira najbolji okus, baš kao u profesionalnim restoranima.
Sve što trebate napraviti je ukloniti rešetku i pripremiti hranu na samom dnu pećnice.
Profesionalni kuhari tvrde da je ovo najbolji način za pripremu pizze, kruha ili cijele piletine ili purice, jer se na ovaj način postiže odličan okus zahvaljujući toploj donjoj površini pećnice koja je u kontaktu s hranom.
Njihov savjet je da uklonite rešetke i stavite papir za pečenje, te pećnicu zagrijete na 250 stupnjeva. No, pripazite da dno pećnice bude dovoljno čvrsto kako bi izdržalo težinu namirnica koje pripremate.
Osim toga, neke pećnice imaju ventilacijske otvore na dnu koji mogu izazvati probleme ako su blokirani ili zatvoreni.
Ovaj dizajn je uobičajen kod plinskih pećnica, pa ako niste sigurni, prije nego što počnete kuhati, najbolje je sve provjeriti kod proizvođača, piše Krstarica.