023.hr
Županijskih 100 tisuća eura za igrališta i vježbališta u deset gradova i općina: Sredstva za 2026. godinu dodatno će rasti
U tijeku završna faza uređenja prolaza glavnog ulaza u renesansnu utvrdu Forte
Stabilno i sunčano do vikenda, a zatim promjena vremena i kiša početkom idućeg tjedna
Mladi, udruge i Grad zajedno oblikuju budućnost: u Centru za mlade predstavljen prijedlog Programa za mlade Grada Zadra
DVOSTRUKI USPJEH ZA TK DONAT Mateo Škara reprezentativnim srebrom potvrdio svjetsku klasu, niz medalja i u Zagrebu
Županijski stožer civilne zaštite: “Sezona prošla bez većih požara, ali zimi su prijetnja vozači koji slijepo vjeruju GPS-u”
SDP Zadarske županije upozorava: “Bez znanja javnosti planirano više od 1.500 hektara solarnih elektrana!”
Zlato i tri bronce za Luciju Mijolović: župan Bilaver primio zadarsku paraplivačicu koja je Europu osvojila srcem i talentom
David Pejdo ukupni pobjednik utrke u Stankovcima, BK Posedarje s čak deset postolja
Zimske gume od subote obvezne, a zadarska Čistoća otkriva kamo s onima starima
Zima bi mogla početi ranije nego što mislimo: Poremećaj polarnog vrtloga najavljuje hladni val i mogućnost bijelog Božića!?
U Hrvatskoj blokirano više od 200 tisuća građana, dugovi premašili 4 milijarde eura!
Kupila saunu, ostala bez novca: Zadranka nasjela na internetsku prijevaru – policija upozorava građane
Primio novac pa nestao: 40-godišnjak s Pašmana osumnjičen za prijevaru prilikom dogovorenih građevinskih radova
U Škabrnji se otvara izložba “Benediktinci i stvaranje europske kulture”: Dio programa obilježavanja 1100. obljetnice Hrvatskoga Kraljevstva
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Želite napraviti savršenu kajganu? Evo kada joj se dodaje voda, kada jaja, a kada limun

Autor: 023.hr
Objavljeno: 21. svibnja 2024.
Čitanje članka: oko 2 min
Shutterstock
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Imate li jaja u hladnjaku, od ukusnog doručka dijeli vas tek nekoliko minuta. Još ako dodate pokoju ploškicu špeka ili šunke, koji će kajgani dati prefinu aromu, ili pak malo naribanog sira koji će se rastopiti na jajima…

No za savršeno meku kajganu koja se topi u ustima važno je i kako je pripremate. Neki kuhari preporučuju da jaja ulijete na hladnu tavu i zagrijavate ih na laganoj vatri uz dodatak maslinova ulja neprestano miješajući. A neki od trikova za slasniji uključuju i dodatke poput vode, vrhnja ili sojina umaka.

Voda

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kada tučenim jajima dodate malo vode, stvorit će se para tijekom pečenja, zbog čega će jaja biti pahuljastija. Kuhari savjetuju žustro miješanje kako bi se ukomponiralo dovoljno zraka, kao i polako pečenje na niskoj temperaturi kako jaja ne bi bila suha ili gumasta.

Mlijeko

Dodate li pokoju žlicu punomasnog mlijeka u tučena jaja, kajgana će imati blaži okus po jajima nego ako dodate vode. Također, bit će kremastija i bogatija, a boja će joj biti bljeđa. Kako bi bila žuća, u smjesu s jajima dodajte kurkume.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Vrhnje

Ako želite da vaša kajgana bude mekana, kremasta i bogata, poslužit će vam vrhnje. Chef Gordon Ramsay u posljednjoj minuti pečenja u kajganu umiješa žličicu crème fraîchea.

Maslac

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Neki kuhari za bogati okus i mekoću preporučuju maslac. Narežite maslac na kockice pa ih umiješajte u smjesu za jaja. Pazite da ne pretjerate s miješanjem, maslac se ne treba rastopiti do kraja. Smjesu potom izlijte na namašćenu tavu i pecite na slaboj vatri bez miješanja u prvoj minuti. Kada se jaja malo učvrste, promiješajte ih kuhačom.

Limunov sok

Dodavanjem malo limunova soka ili koje kapi octa jaja će biti pahuljasta, ali i intenzivnijeg, boljeg okusa – osobito ako ih pečete na maslacu jer će kiselina poslužiti kao savršena protuteža masnoći, piše Pun kufer.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:chilljajakajgana
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan samaca: Sve više ljudi bira život bez partnera, i pritom su sretniji nego ikad!

Lifestyle

Mjesečni horoskop za studeni: Evo tko u ljubavi gasi dramu, a tko na poslu preuzima vodstvo

Lifestyle

Zadarski Selected Croatia nominiran za prestižnu nagradu “Kolektiv godine”

Lifestyle

Sezona viroza pred vratima: Topli čajevi kao tihi saveznici u borbi protiv gripe i prehlade

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan kave: Napitak koji osvaja svijet, ali nije za svakoga

Lifestyle

ŠTO VAS ČEKA U LISTOPADU Velike životne promjene, introspektiva i prilike koje se ne propuštaju

Lifestyle

Proroci predviđaju mračne događaje u 2025.: Spominju Treći svjetski rat, smrtonosne bolesti i sukob ljudi i strojeva!

Lifestyle

VRIJEME JE ZA ALARM! Umjetna svjetlost utječe na zdravlje djece više nego što smo to mogli zamisliti

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka