023.hr
SAMO SAT VREMENA OD ZADRA Lovinac domaćin Dana sira i ličkog krumpira; Više od 40 izlagača i bogat zabavni program
EUROPSKI TJEDAN SPORTA U ZADRU Ne propustite Dane otvorenih vrata Zadarskog sporta, evo koje vas aktivnosti očekuju
Danas kreće isplata nacionalne naknade za starije osobe u iznosu od 154,50 eura
Privatni pregledi preko uputnice; Evo koje se pretrage najviše traže
PRIJETNJA ZA PLANET ZEMLJU? Komet 3I/ATLAS nije vanzemaljska tehnologija, već rijedak međuzvjezdani posjetitelj!
NOVA AKCIJA USKOK-A U DALMACIJI Uhićenja pod sumnjom na udruživanje u krijumčarenju ljudi!
PREMA ŽUVELINOM PRIJEDLOGU Pisarnica Grada Zadra srijedom radi do 20 sati
ČUDESNA PRIČA U Velikoj Gorici misteriozni muškarac umirovljenici platio račun u trgovini, a onda je doznala nešto izvanredno
FOTO Na području Biograda, Nina i Starigrada postavljene nove senzorske stanice za mjerenje kakvoće zraka
HERA objavila nove cijene; Evo koliko će kućanstva mjesečno plaćati za plin!
OPET RADOVI Ludwig Pfeiffer u petak zatvara špine u sedam ulica u Diklu
Ekranizacija novele Stephena Kinga “Chuckov život” sutra na ljetnoj pozornici Kino Zone
Grad Zadar imenovao nove pročelnike: Hrvoje Marić i Sanja Jurišić preuzimaju odjele krajem rujna
Pogledajte gdje je sakrio skoro 76 tisuća švicarskih franaka koje je pokušao prošvercati preko granice
ODLAZAK LEGENDARNOG PROFESORA U 88. godini umro Marko Prgin, dugogodišnji ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Želite napraviti savršenu kajganu? Evo kada joj se dodaje voda, kada jaja, a kada limun

Autor: 023.hr
Objavljeno: 21. svibnja 2024.
Čitanje članka: oko 2 min
Shutterstock
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Imate li jaja u hladnjaku, od ukusnog doručka dijeli vas tek nekoliko minuta. Još ako dodate pokoju ploškicu špeka ili šunke, koji će kajgani dati prefinu aromu, ili pak malo naribanog sira koji će se rastopiti na jajima…

No za savršeno meku kajganu koja se topi u ustima važno je i kako je pripremate. Neki kuhari preporučuju da jaja ulijete na hladnu tavu i zagrijavate ih na laganoj vatri uz dodatak maslinova ulja neprestano miješajući. A neki od trikova za slasniji uključuju i dodatke poput vode, vrhnja ili sojina umaka.

Voda

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kada tučenim jajima dodate malo vode, stvorit će se para tijekom pečenja, zbog čega će jaja biti pahuljastija. Kuhari savjetuju žustro miješanje kako bi se ukomponiralo dovoljno zraka, kao i polako pečenje na niskoj temperaturi kako jaja ne bi bila suha ili gumasta.

Mlijeko

Dodate li pokoju žlicu punomasnog mlijeka u tučena jaja, kajgana će imati blaži okus po jajima nego ako dodate vode. Također, bit će kremastija i bogatija, a boja će joj biti bljeđa. Kako bi bila žuća, u smjesu s jajima dodajte kurkume.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Vrhnje

Ako želite da vaša kajgana bude mekana, kremasta i bogata, poslužit će vam vrhnje. Chef Gordon Ramsay u posljednjoj minuti pečenja u kajganu umiješa žličicu crème fraîchea.

Maslac

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Neki kuhari za bogati okus i mekoću preporučuju maslac. Narežite maslac na kockice pa ih umiješajte u smjesu za jaja. Pazite da ne pretjerate s miješanjem, maslac se ne treba rastopiti do kraja. Smjesu potom izlijte na namašćenu tavu i pecite na slaboj vatri bez miješanja u prvoj minuti. Kada se jaja malo učvrste, promiješajte ih kuhačom.

Limunov sok

Dodavanjem malo limunova soka ili koje kapi octa jaja će biti pahuljasta, ali i intenzivnijeg, boljeg okusa – osobito ako ih pečete na maslacu jer će kiselina poslužiti kao savršena protuteža masnoći, piše Pun kufer.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:chilljajakajgana
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Zašto nas stare serije smiruju i čine sretnijima? Psiholozi otkrivaju učinak poznatih likova i radnje na vaš mozak

Lifestyle

ŠOK OTKRIĆE IZ KUHINJE Ovaj uređaj vam krade struju i kad spavate – a rješenje je banalno!

Lifestyle

Znate li koja je najopasnija stvar u vašem hladnjaku? Stručnjaci upozoravaju na skrivenu kemikaliju koju sigurno imate u kući!

Vijesti

I DALJE NESTAŠICA JAJA Salmonela, požar i remont – domaća jaja odlaze van, police u trgovinama zjape prazne

Lifestyle

MJESEČNI HOROSKOP Rujan donosi povratak rutini, unutarnja preispitivanja i iznenađenja u ljubavi i poslu

Lifestyle

Tisuće ljudi godišnje strada jer rade ovo tijekom lošeg vremena – radite li i vi?

Lifestyle

Samo jedna šalica kave može smanjiti učinkovitost antibiotika – prestanite ih piti zajedno!

Lifestyle

STRAŠNO! Pogledajte što se sve nalazi u omiljenim chicken nuggetsima

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka