023.hr
Stabilnije vrijeme i sunčani dani pred Zadrom i okolicom, krajem tjedna kratkotrajna promjena
KAKVA NAVALA Rasprodane ulaznice za Thompsonov koncert na Višnjiku: “Došla sam u 9.30 i bila sam prva!”
Zlatni vikend za TKD Plovaniju: 11 medalja i dva ekipna pehara iz Slovenije i BiH
POLA MILIJARDE EURA Zadarska bolnica dobiva novu opremu za liječenje raka u sklopu velikog nacionalnog projekta
SJAJAN POČETAK U PORTUGALU Lucija Mijolović osvojila broncu na Europskom prvenstvu!
Drugo mjesto za tim kiberpsihoza.exe iz Strukovne škole Vice Vlatkovića na CTF natjecanju
VIŠE NIJE STARLETA? Ava Karabatić sada drži instrukcije iz jezika, matematike i kemije – sat stoji 50 eura
FOTO Utvrda Forte zatvorena zbog izrade arhitektonskih snimaka, nema parkiranja duž bedema
U Sv. Petru ušetao u kuću i otuđio više tisuća eura
PREVARA KRIPTOVALUTAMA 73-godišnji Zadranin ostao bez nekoliko tisuća eura
POLICIJA U AKCIJI Na području cijele države pojačan nadzor prometa uz upotrebu – dronova!
Hrvatska udruga logoraša Hercegovačko-neretvanske županije Mostar poziva na projekciju dokumentarca “Priče iz logora IV Osnovne škole”
Gradonačelnik Erlić najavio skoro otvaranje: “Otvaranjem CGO-a u Biljanima Donjim otvara se novo poglavlje u gospodarenju otpadom”
Danas točno u podne počinje prodaja ulaznica za koncert Marka Perkovića Thompsona na Višnjiku!
GALERIJA Ovo su finalistice izbora za Miss Hrvatske; Zadarsku županiju predstavlja Lara Bačić iz Drniša
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Želite napraviti savršenu kajganu? Evo kada joj se dodaje voda, kada jaja, a kada limun

Autor: 023.hr
Objavljeno: 21. svibnja 2024.
Čitanje članka: oko 2 min
Shutterstock
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Imate li jaja u hladnjaku, od ukusnog doručka dijeli vas tek nekoliko minuta. Još ako dodate pokoju ploškicu špeka ili šunke, koji će kajgani dati prefinu aromu, ili pak malo naribanog sira koji će se rastopiti na jajima…

No za savršeno meku kajganu koja se topi u ustima važno je i kako je pripremate. Neki kuhari preporučuju da jaja ulijete na hladnu tavu i zagrijavate ih na laganoj vatri uz dodatak maslinova ulja neprestano miješajući. A neki od trikova za slasniji uključuju i dodatke poput vode, vrhnja ili sojina umaka.

Voda

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kada tučenim jajima dodate malo vode, stvorit će se para tijekom pečenja, zbog čega će jaja biti pahuljastija. Kuhari savjetuju žustro miješanje kako bi se ukomponiralo dovoljno zraka, kao i polako pečenje na niskoj temperaturi kako jaja ne bi bila suha ili gumasta.

Mlijeko

Dodate li pokoju žlicu punomasnog mlijeka u tučena jaja, kajgana će imati blaži okus po jajima nego ako dodate vode. Također, bit će kremastija i bogatija, a boja će joj biti bljeđa. Kako bi bila žuća, u smjesu s jajima dodajte kurkume.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Vrhnje

Ako želite da vaša kajgana bude mekana, kremasta i bogata, poslužit će vam vrhnje. Chef Gordon Ramsay u posljednjoj minuti pečenja u kajganu umiješa žličicu crème fraîchea.

Maslac

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Neki kuhari za bogati okus i mekoću preporučuju maslac. Narežite maslac na kockice pa ih umiješajte u smjesu za jaja. Pazite da ne pretjerate s miješanjem, maslac se ne treba rastopiti do kraja. Smjesu potom izlijte na namašćenu tavu i pecite na slaboj vatri bez miješanja u prvoj minuti. Kada se jaja malo učvrste, promiješajte ih kuhačom.

Limunov sok

Dodavanjem malo limunova soka ili koje kapi octa jaja će biti pahuljasta, ali i intenzivnijeg, boljeg okusa – osobito ako ih pečete na maslacu jer će kiselina poslužiti kao savršena protuteža masnoći, piše Pun kufer.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:chilljajakajgana
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Zadarski Selected Croatia nominiran za prestižnu nagradu “Kolektiv godine”

Lifestyle

Sezona viroza pred vratima: Topli čajevi kao tihi saveznici u borbi protiv gripe i prehlade

Lifestyle

Danas je Međunarodni dan kave: Napitak koji osvaja svijet, ali nije za svakoga

Lifestyle

ŠTO VAS ČEKA U LISTOPADU Velike životne promjene, introspektiva i prilike koje se ne propuštaju

Lifestyle

Proroci predviđaju mračne događaje u 2025.: Spominju Treći svjetski rat, smrtonosne bolesti i sukob ljudi i strojeva!

Lifestyle

VRIJEME JE ZA ALARM! Umjetna svjetlost utječe na zdravlje djece više nego što smo to mogli zamisliti

Lifestyle

LOŠE SPAVATE? Otkrivena dosad nepoznata skrivena veza između dubokog spavanja i zdravlja

Vijesti

Eksplodirao uvoz jaja iz Ukrajine; Do srpnja uvezeno već 8200 tona!

- OGLAS -
023.hr

Želite li se oglasiti na Portalu 023.hr – doznajte više na ovoj poveznici ili nas nazovite na broj 023/777-900
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka