023.hr
GLAVINA PREDSTAVIO BROJKE U prvih 6 mjeseci rast u dolascima i noćenjima od 4 posto; U Zadarskoj županiji porast od 3 posto
Objavljeno koliko iznosi prosječna plaća u Hrvatskoj: Evo gdje su plaće najviše, a gdje najmanje
Na Višnjiku počinje košarkaška Ljetna liga, evo tko se sastaje u prvom kolu
Procurili osobni podaci više od milijun vlasnika vozila u RH; Kazna je 101.000 eura!
Danas u Biogradu na Moru izbor za Miss dijaspore i revija tradicijske odjeće
Luksuzna jahta Emerald Sakara uplovila u Zadar: Tjedni najam preko 240 tisuća eura
VIDEO Thompson počeo s probama uoči Hipodroma; Pogledajte snimku probe “Oluje”!
Ivica Vidulić iz Udruge Mali princ osvojio broncu u bacanju koplja na EP u Pragu
Sinoć između Poljica i Vrsi 19-godišnjak izgubio kontrolu nad vozilom, zabio se u nasip i prevrnuo, s njim bio i maloljetnik
Sutra počinje 7. Mediteraneo – Mediteranski lutkarski festival u Zadru; Donosimo kompletan program!
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Poznati chefovi otkrili koja jela nikad ne bi naručili u restoranu; Tu je dnevna juha, desert, ali i još neka…

Autor: 023.hr
Objavljeno: 28. svibnja 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Photo by Fabrizio Magoni on Unsplash
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -
Izdvojeno u ovom tekstu
Specijalitet danaŠkoljke i ribaDesertHrana koju kuhamo kod kuće

Školjke ili riba u neprovjerenim ili “sumnjivim” restoranima, deserti na mjestima koja im se ne posvećuju dovoljno ili “juha mjeseca” neka su od jela koje chefovi nikada neće naručiti u (tuđim) restoranima.

Specijalitet dana u restoranu može se činiti kao najbolji odabir za ručak ili večeru, ali chefovi upozoravaju da iza tog naziva ne stoji uvijek svježe ulovljena riba ili povrće koje je tog jutra stiglo u kuhinju – nego često naziv koji je osmišljen kako bi se prodala hrana koja je na izmaku roka trajanja.

Specijalitet dana

“Nikad ne naručujem specijalitet dana”, kaže chef Alberto Morreale te dodaje kako neki restorani sastavljaju svoje dnevne menije prema jelima ili namirnicama kojih se žele riješiti. Prije naručivanja specijaliteta dana Morreale savjetuje razgovor s konobarom o tome što je toga dana stiglo svježe ili da se pita za preporuku jela od lokalnih namirnica.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

I chef Gordon Ramsay tvrdi da ne naručuje “juhu dana” jer se često radi o “juhi mjeseca”.

“Pitajte za jučerašnju juhu dana prije nego što naručite današnju”, savjetuje slavni chef.

Školjke i riba

Koplja se lome i oko naručivanja školjaka i ribe u restoranima. Neki chefovi savjetuju da ne jedemo morske plodove u neprovjerenim restoranima, onima sumnjive kvalitete – pogotovo kada se radi o kamenicama, koje mogu izazvati opasno trovanje.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Desert

Chef Jacoby Ponder savjetuje da u restoranu preskočite – desert. Većinom nam ne ostane previše mjesta nakon obilnog obroka, ali ako vam se doista jede nešto slatko, bolja je ideja skoknuti do slastičarnice ili mjesta koje se specijaliziralo za deserte.

Naravno, ako se nalazite u restoranu koji je poznat po kreativnim slatkišima, to pravilo ne morate slijediti, ali brojni restorani nemaju vrsne slastičare u kuhinji – a priprema slatkih i slanih jela traži drukčije vještine pripreme.

Hrana koju kuhamo kod kuće

Izlazak u (bolje) restorane služi kao doživljaj ili novo iskustvo, a ne isključivo kao mjesto na kojem ćemo prestati biti gladni, smatraju mnogi chefovi. I zbog toga ne naručuju jela kakva mogu napraviti kod kuće.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Takav način razmišljanja služi kao odmak iz zone komfora jer nije neobično da naručujemo jela za koja možemo pretpostaviti što ćemo dobiti na tanjuru. No odlazak u restoran može biti kao izlet u neke posve drukčije okuse i mirise od onih na koje smo naviknuli, piše Pun kufer.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:hranajelanamirnicerestoran
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Upozorenje liječnika: Ove tri skupine lijekova mogu biti opasne tijekom toplinskih valova!

Lifestyle

Srpanjske astro prognoze: Od pojačanih strasti do poslovnih izazova za sve znakove

Županija

Bloger Krule u jednom restoranu u Sukošanu platio porciju prženih jadranskih lignji 24 eura, točeno pivo 4 eura: “Je li to skupo? Nije”

Lifestyle

Prije nego što izađete iz klimatiziranog prostora na vrućinu, obavezno napravite ovu stvar!

Lifestyle

Namirnice koje čuvaju mozak: Što jesti za bolju koncentraciju i zdravlje živčanog sustava

Lifestyle

Vrućina u stanu? Ovaj jednostavan trik s ledenom bocom može sniziti temperaturu i do 3 stupnja

Lifestyle

VJEROVALI ILI NE Znanstveno potvrđeno: Čarape vam mogu pomoći da lakše zaspite tijekom toplinskog vala

Županija

Jeste li za jedan “Coctals” ili “Domestic Bear”? Gramatičke pogreške ugostiteljskog objekta u Biogradu na Moru nasmijale prolaznike

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka