023.hr
Zadar uvjerljivo pobijedio Split i poveo 1:0 u finalu FAVBET Premijer lige
Ministarstvo obrane zapošljava doktore, ekonomiste, psihologe, inženjere, evo uvjeta
U Zadarskoj županiji nastupila zabrana paljenja vatre na otvorenom, za kršitelje visoke kazne
Predložite policiji lokacije za 24-satni pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranja vozača na droge
U hrvatske kaznionice stižu interventni timovi, evo što će im biti zadatak
Daniel Radeta traži odgovore: “Što se točno događa u Zadru, tko je odgovoran za ovaj cirkus i koje će biti posljedice?”
Mirovinski sustav prenapregnut, u Zadru skoro dva radnika na jednog umirovljenika
FOTO Uređuje se igralište Područne škole Puntamika
32 kućanstva u županiji dobit će solarne elektrane, potpisani ugovori
Brzinom od 246 km/h vozio prema Benkovcu pa zaradio kaznu i zabranu upravljanja
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Poznati chefovi otkrili koja jela nikad ne bi naručili u restoranu; Tu je dnevna juha, desert, ali i još neka…

Autor: 023.hr
Objavljeno: 28. svibnja 2024.
Vrijeme čitanja: oko 3 min
Photo by Fabrizio Magoni on Unsplash
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -
Izdvojeno u ovom tekstu
Specijalitet danaŠkoljke i ribaDesertHrana koju kuhamo kod kuće

Školjke ili riba u neprovjerenim ili “sumnjivim” restoranima, deserti na mjestima koja im se ne posvećuju dovoljno ili “juha mjeseca” neka su od jela koje chefovi nikada neće naručiti u (tuđim) restoranima.

Specijalitet dana u restoranu može se činiti kao najbolji odabir za ručak ili večeru, ali chefovi upozoravaju da iza tog naziva ne stoji uvijek svježe ulovljena riba ili povrće koje je tog jutra stiglo u kuhinju – nego često naziv koji je osmišljen kako bi se prodala hrana koja je na izmaku roka trajanja.

Specijalitet dana

“Nikad ne naručujem specijalitet dana”, kaže chef Alberto Morreale te dodaje kako neki restorani sastavljaju svoje dnevne menije prema jelima ili namirnicama kojih se žele riješiti. Prije naručivanja specijaliteta dana Morreale savjetuje razgovor s konobarom o tome što je toga dana stiglo svježe ili da se pita za preporuku jela od lokalnih namirnica.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

I chef Gordon Ramsay tvrdi da ne naručuje “juhu dana” jer se često radi o “juhi mjeseca”.

“Pitajte za jučerašnju juhu dana prije nego što naručite današnju”, savjetuje slavni chef.

Školjke i riba

Koplja se lome i oko naručivanja školjaka i ribe u restoranima. Neki chefovi savjetuju da ne jedemo morske plodove u neprovjerenim restoranima, onima sumnjive kvalitete – pogotovo kada se radi o kamenicama, koje mogu izazvati opasno trovanje.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Desert

Chef Jacoby Ponder savjetuje da u restoranu preskočite – desert. Većinom nam ne ostane previše mjesta nakon obilnog obroka, ali ako vam se doista jede nešto slatko, bolja je ideja skoknuti do slastičarnice ili mjesta koje se specijaliziralo za deserte.

Naravno, ako se nalazite u restoranu koji je poznat po kreativnim slatkišima, to pravilo ne morate slijediti, ali brojni restorani nemaju vrsne slastičare u kuhinji – a priprema slatkih i slanih jela traži drukčije vještine pripreme.

Hrana koju kuhamo kod kuće

Izlazak u (bolje) restorane služi kao doživljaj ili novo iskustvo, a ne isključivo kao mjesto na kojem ćemo prestati biti gladni, smatraju mnogi chefovi. I zbog toga ne naručuju jela kakva mogu napraviti kod kuće.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Takav način razmišljanja služi kao odmak iz zone komfora jer nije neobično da naručujemo jela za koja možemo pretpostaviti što ćemo dobiti na tanjuru. No odlazak u restoran može biti kao izlet u neke posve drukčije okuse i mirise od onih na koje smo naviknuli, piše Pun kufer.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
Oznake:hranajelanamirnicerestoran
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

51
Galerije

GALERIJA Međunarodni dan kulturne raznolikosti 2025.

Vijesti

Poznatog umjetnog zaslađivača koji uzrokuje rak ima svugdje, pronađen čak i u pivi

Zadar

Okolni stanari restorana Submarine zabrinuti zbog postavljanja terase; Uprava restorana odgovara: “Imamo suglasnosti i dopuštenja Konzervatorskog odjela”

Lifestyle

Šok za ljubitelje piletine: I bijelo meso može biti opasno za zdravlje!

Lifestyle

Jeste li čuli za ‘prirodni Ozempic’? Evo što znanstvenici misle o tome…

Lifestyle

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Vijesti

Stiže nam popularni američki restoran Taco Bell, otvorit će preko 30 restorana

Lifestyle

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka