Mnogi misle da što više jaja stave u smjesu, to će ona biti ukusnija, izdašnija i bolja.
Palačinke uopće nije teško pripremiti – potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, eventualno vještina prevrtanja palačinki u tavi. To je ono što većina ljudi misli.
No, nije sve tako jednostavno, i nerijetko se dogodi da smjesa za palačinke nije dobra i jednostavno ne uspije.
Osim toga, jedan od najčešćih problema je taj što palačinke ne ispadnu prozračne i mekane.
Ali koja je poanta i kako skuhati savršeno tijesto za palačinke?
Najvažnije je voditi računa o količini i kvaliteti pojedinih sastojaka, kao što su, na primjer, jaja, piše Krstarica.
Koliko jaja treba dodati u tijesto?
Oni koji su početnici u kuhanju uglavnom misle da će smjesa biti bolja što je više jaja u smjesi. Međutim, to će zapravo samo pokvariti okus i palačinke će na kraju samo biti gumene.
Dakle, ako u 500 ml mlijeka stavite 3-4 jaja, to je previše, dok je jedno jaje premalo.
I sada se vjerojatno pitate kako znati koliko jaja trebate staviti? Na svakih 500 ml mlijeka stavite dva jaja i to je idealna količina.
Ovaj omjer će osigurati pripremu najboljih palačinki.
Na što još treba obratiti pozornost?
Ako želite mekane i ukusne palačinke, svakako pripazite koliko brašna dodajete u smjesu. Na primjer, ako koristite dva jaja i pola litre mlijeka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosijte, a idealno bi bilo da to učinite nekoliko puta, piše N1.