023.hr
Porezna uprava objavila važno upozorenje za građane
Vrsaljko na suđenju otkrio: “Oni koji nisu potpisali ugovor s Mamićem…”
3. Memorijal Eduard Edi Perinčić donosi još jači turnir i bogat nagradni fond
U prehrambenom proizvodu pronađena kancerogena tvar, Hrvatska ga uvozi iz Ukrajine
Loša situacija u Domu na Sfingi; Župan Bilaver obećao: “Povećanje cijena Doma u ovoj godini neće biti”
U Hrvatskoj ne rastu samo temperature već i inflacija i cijene; Evo najnovijih podataka
Suša poharala poljoprivredne urode, ljudi su očajni: “Sve će propasti”
FOTO Devet medalja za BK Posedarje s državnog prvenstva u cestovnom biciklizmu!
Jednodnevne ulaznice za ULTRA Europe ekskluzivno su dostupne u trgovinama Studenca – uz festivalsku majicu na poklon
Grad Biograd nagradit će učenike završnih razreda Srednje škole novčanom naknadom od 200 eura
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Lifestyle

Volite baklavu, a u isto vrijeme volite i cheescake? Donosimo recept za baklava cheescake

Autor: 023.hr
Objavljeno: 9. travnja 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Shutterstock
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Baklava je kolač sastavljen od tankih listova tijesta (jufki) punjenih smjesom od oraha (ili pistacije) te prelivenih sa slatkim sirupom (agdom).

Cheesecake je torta s podlogom od graham krekera ili keksa te bogatim nadjevom od krem sira, jaja i šećera koja se peče u pećnici prije nego što se ohladi i servira.

Baklava cheesecake uzbudljivi je spoj ovih dvaju popularnih deserata. Kremasti nadjev na bazi sira stavlja se na namašćene kore punjene orasima, a sve zajedno se prelijeva aromatičnim sirupom od meda i ružine vodice.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Riječ je o kombinaciji koja će oduševiti ljubitelje slatkog, a pogotovo ovih dvaju deserata, piše Pun kufer.

Sastojci

Sastojci za podlogu:

10 kora za baklavu
150 g oraha
65 g rastopljenog maslaca

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Sastojci za kremu:

450 g sirnog namaza
160 ml vrhnja za šlag
130 g šećera
3 jaja
2 žlice brašna

Sastojci za sirup:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

125 ml vode
85 g meda
70 g šećera
1 žlica ružina sirupa
1 štapić cimeta
sok pola limuna
korica pola limuna

Priprema

Tostirajte orahe u pećnici oko 5 do 10 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Pulsirajte tostirane orahe u blenderu kako biste ih usitnili. Maslac za baklavu rastopite u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku i stavite sa strane.

U mikseru napravite kremu: pomiješajte krem sir sa šećerom i miksajte oko jedne minute. Dodajte jaja sa sobne temperature, vrhnje za šlag i brašno. Miksajte dok se sastojci ne povežu.

Dobro namastite kalup za tortu, prekrijte ga s dvije kore za baklavu, premažite rastopljenim maslacem i stavite četvrtinu usitnjenih oraha. Prekrijte oraha s još dvije kore za baklavu, premažite maslacem i stavite orahe.

Ponavljajte postupak s po dvije kore dok ne potrošite sve sastojke. Pustite da kore prelaze preko ruba kalupa – kada složite cijeli desert porežite rubove.

Preko zadnjeg sloja kore prelijte cheesecake kremu.

Ovo pripremljeni kolač stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta. Potom pažljivo uklonite stranice kalupa i nastavite peći na istoj temperaturi još 25 minuta da kore dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

Dok se kolač peče napravite sirup: stavite vodu, med, šećer, koricu pola limuna, limunov sok i štapić cimeta u lončić i zagrijte ga na štednjaku. Zagrijavajte smjesu oko 5 do 10 minuta dok se šećer ne rastopi i ne dobijete sirupastu teksturu.

Izvadite iz sirupa limunovu koricu i cimet, te ulijte ružinu vodicu. Sve dobro promiješajte.

Kada izvadite kolač iz pećnice prelijte ga s pripremljenim sirupom po vrhu. Sirup prelijte uglavnom po rubovima kako biste namočili pečene kore.

Ohladite kolač do kraja, stavite ga u hladnjak na oko dva sata da se stisne, a onda ga narežite i poslužite.

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:baklavacheescakechillkolačkuhinjarecept
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Lifestyle

Upozorenje liječnika: Ove tri skupine lijekova mogu biti opasne tijekom toplinskih valova!

Lifestyle

Srpanjske astro prognoze: Od pojačanih strasti do poslovnih izazova za sve znakove

Lifestyle

Prije nego što izađete iz klimatiziranog prostora na vrućinu, obavezno napravite ovu stvar!

Lifestyle

Namirnice koje čuvaju mozak: Što jesti za bolju koncentraciju i zdravlje živčanog sustava

Lifestyle

Vrućina u stanu? Ovaj jednostavan trik s ledenom bocom može sniziti temperaturu i do 3 stupnja

Lifestyle

VJEROVALI ILI NE Znanstveno potvrđeno: Čarape vam mogu pomoći da lakše zaspite tijekom toplinskog vala

Lifestyle

Mislili ste da je samo voda ključ hidratacije? Ove tekućine i namirnice iznenadit će vas!

Lifestyle

Opekline od sunca nisu prolazne: Šteta se gomila i može vas koštati života!

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
Dobrodošli natrag!

Prijavite se u svoj račun

Username or Email Address
Password

Izgubljena lozinka