Pećnica je nezamjenjiva kada je u pitanju priprema ukusnih jela, a korištenje ventilatora može značajno poboljšati i ubrzati proces.
Ventilator omogućava ravnomjerno raspoređivanje topline, što rezultira uštedom i do 25 posto električne energije u odnosu na klasičan način pečenja.
Osim ekonomske koristi uštede novca, jela pripremljena na ovaj način postaju još ukusnija. Struju možete uštedjeti korištenjem ventilatora.
Prilagodite temperaturu
Kada koristite ventilator u pećnici, važno je prilagoditi temperaturu. Preporučuje se smanjenje temperature za 20 stupnjeva u odnosu na uputstva recepta.
Na primjer, ako je receptom predviđeno pečenje jela na 200 stupnjeva, korištenjem ventilatora trebalo bi podešavati temperaturu na 180 stupnjeva.
Također, nije potrebno prethodno zagrijavati štednjak jer postoji rizik od toga da jela izgore.
Prednosti korištenja ventilatora
Korištenje ventilatora u pećnici donosi brojne prednosti. Uz uštedu energije i ravnomjernog pečenja, jela će biti gotova brže, što je posebno korisno kada ste u žurbi ili kada pripremate obrok za veći broj ljudi.
Također, ova tehnika pečenja omogućava da hrskava korica i sočan unutarnji dio jela budu postignuti s lakoćom.
Kada sljedeći put budete koristili pećnicu, razmislite o korištenju ventilatora kako biste iskusili sve ove prednosti i uživali u ukusnim jelima pripremljenim na brz i efikasan način, prenosi Net.