023.hr
HNK Zadar s povratnikom Ivanom Santinijem kreće u pripreme za iskorak i ulazak u viši rang
FOTO-VIJEST Na zadarsku pijacu stigle smokve “petrovke”, 5 eura za kilogram
Domoljubne krafne s glazurom i likom Thompsona: Cijena paprena, interes ogroman
Koristili elektronske uređaje za ometanje zaključavanja vozila, uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku
Evo za koje usluge banke više neće smjeti naplaćivati naknade
DRASTIČNE RAZLIKE Isti proizvod na moru, cijena suludo viša; Inspekcija šokirala koliko ih lovi u mutnom
Petrčko lito u subotu otvaraju Giuliano i Diktatori
Martin Erlić u biogradskoj teretani pokazao da je timski duh ključan i izvan nogometnog terena
Župan Bilaver obišao Dom zdravlja u Benkovcu: “Kreću velika ulaganja u obnovu i modernizaciju”
Farmaceutska tvrtka izvijestila o povlačenju poznatog lijeka s tržišta zbog rezultata provjere kakvoće
  • Naslovnica
  • Najnovije
  • Vijesti
  • Zadar
  • Županija
  • Sport
  • Vrijeme
  • Podcast
  • Galerije
  • Kultura
  • Show
  • Lifestyle
  • Sci-tech
  • Promo
Promijeni veličinu slovaAa
023.hr023.hr
Najnovije objavljeno
VIJESTI
Zadar
ŽUPANIJA
SPORT
VRIJEME
PODCAST
GALERIJE
KULTURA
SHOW
LIFESTYLE
SCI-TECH
PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

NAJNOVIJE

ZADAR

ŽUPANIJA

SPORT

VIJESTI

VRIJEME

PODCAST

GALERIJE

KULTURA

SHOW

LIFESTYLE

SCI-TECH

PROMO OBJAVE

Imate vijest koju želite dojaviti?

Želite li se oglasiti na našem portalu?

 
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. - 2025. QUANTUM MEDIA
Show

Zirojević: “Budućnost gastronomije su tradicijska jela koje treba dignuti na visoki nivo”

Autor: Silvija Romić
Objavljeno: 8. travnja 2024.
Čitanje članka: oko 3 min
Matija Lipar
Podijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine festival prilika je i za uživo vidjeti neke od najpoznatijih hrvatskih chefova u pripremi jela s temom tune. Danas je to bio istinska hrvatska kulinarska zvijezda – Hrvoje Zirojević.

On nam je pružio priliku da probamo dalmatinsku tradiciju, ali na moderan način.

– Imamo carpaccio od tune punjen s kremom, ganašom od jetre od mola, odnosno konfitirana jetra od mola i jetra od grdobine u maslinovom ulju. Kad je gotova, fino to izblendamo, dodamo ikru od ježa i napravimo jednu finu kremu, taj carpaccio zarolamo u jednu malu rolicu, malo mariniramo u soja umaku i acceto balsamico i maslinovo ulje, kratko, pospemo gore s pepelom od crnih maslina, mljeveni pistacchio. Imamo tri kreme, jednu od ljubičaste kapule, šećera i limuna koja se kuha, jedna krema od mladih biži i jedna krema od čičoke, jeruzalemska artičoka. Sa strane imamo višnju, izvađena je špica, napujena toj jetrom i sve stoji u višnjevači tako da ta kiselost malo anulira taj alkohol iz višnjevače i dobijete jedan fini balans, detaljno nam je chef Zirojević opisao svoje jelo koje je pripremao na Trgu Petra Zoranića.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Strpljivo smo, kao i ostali gosti, čekali da i mi probamo taj fini zalogaj i možemo samo potvrditi da je riječ o vrlo ukusnom jelu.

Kako je tema tuna, naš susret nije mogao proći a da ne komentiramo hrvatsku tunu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

– Super artikl, na ponos i čast zemlje i ovoga mora koje imamo i s jako velikom cijenom u svijetu, a ovdje možemo jako puna jela raditi i meni kao kuharu stvarno je veliko zadovoljstvo kad imate dobru namirnicu, onda možete stvarno čuda. More i more recepata. Samo bih morao jednu stvar naglasiti, moramo prvenstveno voditi računa o termičkoj obradi i očuvanju tune u temperaturi. To su neke nužne stvari koje moramo ispoštovati i pratiti radi konzumenata prvenstveno, i radi nas koji smo odgovorni za ta jela, a onda i samih gostiju kao konzumenata. I kad imate te neke parametre kojih se pridržavate striktno, onda možemo stvarno puno napraviti, kazao je ovaj poznati kuhar.

Pitali smo ga i što on voli od tune:

– Meni je nekakva dobra panceta od tune, malo gradele, nekad krumpir… Prošao sam jako puno te svjetske kuhinje i vidio toga svega i vraćam se nekim starim recepturama. Moram priznati nakon godina iskustva, jednostavno sam došao u fazu života da radim pomalo, ne mogu naglo, jedan rez gdje ću se vratiti tradiciji i tradicijska jela dignuti na jedan visoki nivo, ostaviti one ukuse naših baka i mama i to ćemo prezentirati i mislim da je to definitivno budućnost hrvatske gastronomije.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

A što nam je još rekao poznati chef, poslušajte u nastavku:

- PRIMAJTE VIJESTI I PUTEM NAŠIH KANALA -
Ad imageAd image
Ad imageAd image
@023.zadar

Oznake:chefhrvoje zirojevićtuna sushi & wine festival
- OGLAS -
- OGLAS -

Možda vam se sviđa i ovo...

Sport

HNK Zadar s povratnikom Ivanom Santinijem kreće u pripreme za iskorak i ulazak u viši rang

Zadar

FOTO-VIJEST Na zadarsku pijacu stigle smokve “petrovke”, 5 eura za kilogram

Zadar

SMJENA NA POMOLU? Alarmantno stanje u zadarskoj hitnoj: Radnici upozoravaju, župan najavljuje nultu toleranciju

Show

Nakon povratka iz New Yorka A.K.A. Crescendo završava pripreme za treću godinu CROappelle!

Vijesti

Vozite li na koncert Thompsona, iz HAK-a imaju posebne upute, ali i veliki apel – pročitajte ih obvezno!

Vijesti

PROGNOZA ZA THOMPSONOVO Večeras moguće nevrijeme, kiša i pljuskovi. Za koncert će biti suho

Vijesti

PRATE TRENDOVE Vatikan odobrio mise za borbu protiv klimatskih promjena: “Budimo vjerni upravitelji onoga što nam je Bog povjerio”

Vrijeme

Toplinski val i dalje traje, ali stiže promjena: Pljuskovi i osvježenje stižu početkom novog tjedna

- OGLAS -
023.hr

Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
Nakladnik: Quantum media d.o.o. // Impressum // Email: [email protected] // WhatsApp: 091/6666-888
Korisne poveznice: Zahtjev za brisanjem // Uvjeti korištenja // Dojava vijesti // Pravilnik nagradnih natječaja
Oglašavanje: Upoznajte se s mogućnostima oglašavanja na ovoj poveznici, ili nazovite 023/777-900

Družimo se i na ovim mrežama

Sva prava pridržana © 2024. Quantum media d.o.o.
 

    Dobrodošli natrag!

    Prijavite se u svoj račun

    Username or Email Address
    Password

    Izgubljena lozinka