Bogatom gala večerom, složenom isključivo od ribljih jela koja su pripravljena od morskih namirnica probranih iz asortimana najpoznatijih zadarskih marikulturnih tvrtki, obogaćenom koncertom popularne Danijele Martinović, započeo je ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine Festival.
Jelovnik za ekskluzivnu služenu večeru od četiri slijeda na gornjoj etaži Arsenala, ali i impresivna ponuda manjih zalogaja posloženih na pet buffet otoka u parteru kluba, složeni su u suradnji tvrtkama partnerima festivala i Ilirijnih kulinarskih timova.
U ovom pravom kulinarskom poduhvatu sudjelovali su chefovi iz svih Ilirijinih restorana i hotela, najbolja kuharska postava koju Ilirija ima. Namirnice za gala večeru osigurali su Pelagos Net Farma, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc.
Festival se nastavlja u subotu ujutro na Trgu Petra Zoranića s velikom ribljom marendom Powered by Pelagos Net Farma Jadran tuna, koju će pripremiti kulinarski timovi restorana s azijskom hranom Maguro i street fooda Burgers & More, a bezalkoholne koktele će pripremati djeca u organizaciji Udruge barmena B2B.
Ulaz na festivalski trg i predviđene koncerte na njemu je, naravno, besplatan.