Na ovom prestižnom događaju su predstavljeni mladi paški sirevi od šestero proizvođača: Paška sirana, sirana Gligora, sirana Mih, OPG Tomislav Vidas, OPG Branimir Čemeljić, OPG Franjo Zubović. Svi ovi proizvođači su ponosni članovi Udruge proizvođača paškog sira, udruge posvećene zaštiti i promociji paškog sira te nositelja izvornosti za paški sir.
Nakon degustacije mladih sireva, posjetitelji su imali priliku uživati u jelima koja su nosila potpis chefova Matije Bregeša i Borisa Šuljića iz Boškinca. Sva jela su bila inspirirana otokom Pagom i njegovim delicijama, ističući bogatstvo proljetnih okusa kao što su mladi paški sir, paška skuta i paška janjetina.
Ekipa iz Boškinca je majstorski pretvorila raskošne okuse proljeća u preko 15 jela sa sirom i skutom – bilo da se radilo o svježem, fermentiranom ili sušenom siru, sirutki, karameliziranoj sirutki i mnogim drugim varijantama. Osim toga, gosti su imali priliku kušati i tradicionalna paška jela poput koprtlice i zelja, ragua od sipe s gnudom od skute, skute i srdela, janjetine s aromatiziranom palentom i paškim sirom, te nekoliko desertnih poslastica s paškom skutom.
“Izlaganjem ovog događaja željeli smo odati počast Paškom siru, izvanrednom proizvodu s bogatom pričom. To je priča o otoku na kojem raste tek aromatično bilje, a proizvodi se jedan od najboljih ovčjih sireva na svijetu. Paški sir je esencija našeg otoka, proizvod koji je Pag i Hrvatsku uvrstio na sirnu mapu svijeta. No, za nas Pažane, on je mnogo više od toga; Paški sir je simbol naše tradicije, našeg naslijeđa i nešto na što smo iznimno ponosni. Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli realizaciji ovog događaja, posebno TZ grada Novalje, kao i restoranu Boškinac bez čije podrške ova prezentacija ne bi bila tako uspješna. Posebno uzbuđenje unio je mladi zadarski glazbenik, jazz pijanist – Borna Pehar, koji je svojom glazbom upotpunio atmosferu događaja. Nadamo se da će En primeur postati tradicija”, izjavili su predstavnici Paške sirane.