Biograd na Moru postaje domaćin inovativne kulinarske radionice pod nazivom “Kulinarska kreativnost za novo doba – kako umjetna inteligencija transformira svijet gastronomije”. Radionica će se održati 28. i 29. siječnja u suvremeno opremljenoj specijaliziranoj kuhinji Veleučilišta Baltazar (Šetalište kneza Branimira 30).
Dvodnevni seminar usmjeren je na obuku ugostitelja iz biogradskog područja, s ciljem razvijanja kreativnih i inovativnih vještina u pripremi jela te osposobljavanja za korištenje suvremenih tehnologija u gastronomiji.
Program radionice
Prvi dan, u utorak, 28. siječnja, predviđen je za teorijska objašnjenja i praktičnu primjenu tehnika poput termičke obrade namirnica metodom Sous vide. Radionica traje od 17:00 do 20:00 sati.
Drugi dan, srijeda, 29. siječnja, od 09:00 do 12:00 sati, bit će posvećen teorijskom predavanju o potencijalima primjene umjetne inteligencije u kulinarstvu, završnoj pripremi jela i degustaciji.
Vodeći stručnjaci na čelu radionice
Radionicu će voditi iskusni kulinarski majstori: Branko Ognjenović, renomirani kuhar s dugogodišnjim iskustvom, i prof. sr. sc. Drago Ružić, koji će sudionicima približiti nove trendove u gastronomiji i potencijale umjetne inteligencije.
Ovaj jedinstveni događaj prilika je za sve ugostitelje da unaprijede svoje kulinarske vještine, razviju nove kreativne ideje i upoznaju se s najnovijim tehnologijama koje mijenjaju način na koji percipiramo pripremu hrane.